Finanțare pentru Liceul de Arte „Sabin Păuța”

Consilierii reșițeni au aprobat în luna iulie, documentația de avizare a lucrărilor de intervenții pentru proiectul „Reabilitarea energetică a Liceului de Arte Sabin Păuța”.

Primăria a identificat pentru această unitate de învățământ banii necesari prin Programul Regional Vest 2021-2027, Prioritatea 3 – O regiune cu orașe prietenoase cu mediul. Prin acest program se pot obține fonduri pentru proiectele de reabilitare termică a clădirilor publice.

Consiliul Local a aprobat documentația de avizare a lucrărilor de intervenții pentru proiectul „Reabilitarea energetică a Liceului de Arte Sabin Păuța”, cu următorii indicatori tehnico-economici: valoarea totală a lucrărilor (inclusiv TVA) – 22.634.118 lei, din care construcții și montaj – 17.799.100 lei. Durata de realizare a investiției este de 24 de luni. Proiectul prevede realizarea unor investiții pentru creșterea eficienței energetice: îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii – pereți exteriori, ferestre, tâmplărie, planșeu peste ultimul nivel și peste subsol –, a șarpantelor și învelitoarelor, măsuri de consolidare a clădirii; introducerea, reabilitarea sau modernizarea instalațiilor pentru prepararea, distribuția și utilizarea agentului termic; utilizarea surselor de energie regenerabilă pentru asigurarea necesarului de energie a clădirii; înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață; înlocuirea circuitelor electrice.

Comentarii

comentarii