Foarte important și pentru cei sănătoși: Cauze ale palpitatiilor pe care le ignorati

Uneori inima o ia razna chiar daca nu faceti o activitate fizica intensa sau daca traiti o emotie puternica. Palpitatii pot aparea si din senin, aducand cu ele un sentiment de panica. Nu intotdeauna este vorba despre o boala a inimii, pot exista cauze ale palpitatiilor pe care le ignorati.
Adesea apar mici lovituri in piept, iar inima bate mai puternic si mai repede. In cea mai mare parte a cazurilor nu este vorba despre tahicardie. Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa va relaxati. Asezati-va pe un scaun si respirati profund cateva minute, apoi beti un pahar cu apa. Acest lucru ar trebui sa calmeze inima, cu atat mai mult cu cat poate fi vorba despre o cauza banala a palpitatiilor.

Ati baut prea multa cafea

Cafeina este un stimulant. Asta inseamna ca stimuleaza sistemul nervos autonom (sistemul nervos involuntar, care controleaza, printre altele, ritmul cardiac). Daca ati abuzat de cafea sau de sucuri cu cafeina, este posibil sa apara palpitatii. Daca apar palpitatii in mod frecvent, reduceti consumul de cafea si beti mai mult ceai. Iar daca simptomele nu se amelioreaza si apar si ameteli sau stare de lesin, este obligatoriu sa mergeti la medic.

Aveti nasul infundat

Cand aveti nasul infundat este posibil sa luati un descongestionant nazal pe baza de pseudofedrina, o molecula cu efect vasoconstrictor. Aceste medicamente, vandute fara reteta, pot provoca palpitatii persoanelor sensibile sau care sufera de hipertensiune. Potrivit studiilor, sprayurile de desfundat nasul maresc riscul de infarct miocardic.

Cea mai buna solutie pentru desfundarea nasului este o spalare a narilor cu un spray cu ser fiziologic sau cu o solutie salina.

Sunteti deshidratat

Corpul este constitut in proportie de 60% din apa. Daca transpirati prea mult si pierdeti lichid sau nu beti suficient, poate avea loc un inceput de deshidratare. Acest lucru se traduce prin uscarea gurii, crampe musculare si palpitatii. Deshidratarea poate duce la un dezechilibru al sarurilor minerale din corp, ceea ce duce la o scadere a tensiunii arteriale si duce la aritmii cardiace.

Pentru a compensa pierderile de apa din corp prin urina, transpiratie sau respiratie, este important sa beti cel putin 1,5 l de lichide in fiecare zi.

Aveti o lipsa de fier

Carenta de fier duce la anemie, iar corpul nu mai produce suficiente globule rosii pentru a transporta oxigenul in sange. Chiar daca nu este sistematica, anemia poate duce uneori la palpitatii, caci inima bate mai puternic pentru a suplini deficitul de globule rosii si pentru a mari volumul de oxigen transportat.

Citeste mai multe pe curademiere.ro

Comentarii

comentarii