Foc devastator pe 2000 de mp la fabrica de mobilă din Bocşa VIDEO EXCLUSIV

Incendiu devastator la Bocșa, o fabrică de mobilă a ars astă noapte. Panica și groaza au pus stăpânire pe angajații unei fabrici de mobilă din oraşul Bocşa din judeţul Caraş Severin în momentul în care, o hală a fost cuprinsă de foc. În hală se mai aflau un autotren încărcat cu peste 20 de tone de cherestea și utilaje de prelucrare și descărcare.

.

În doar câteva minute, totul era o mare de flăcări. La faţa locului au sosit două echipaje de pompieri ai primăriei Bocşa iar de la Reşiţa au mai sosit alte echipaje ale pompierilor militari.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „SEMENIC” al județului Caraș-Severin, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bocșa, intervin și în aceste momente pentru lichidarea flăcărilor care au cuprins mai multe corpuri de clădire ale unei fabrici de mobilă din orașul Bocșa din Caraș Severin. Alimentate de cantitatea gfoarte mare de materiale lemnos aflată în fabrică, flăcările se manifestă violent, cu degajări mari de fum, pe o suprafață de aproximativ 2000 de mp.

La faţa locului au fost mobilizate șase echipaje de stingere, o autoscară, două autospeciale de primă intervenție și comandă, unul de prim ajutor, precum și grupa operativă a inspectoratului. Acestora le-a venit în ajutor  o autospecială de stingere și o cisternă de 30 000 l din cadrul ISU Timiș.

Incendiul s-a manifestat cu ardere generalizată, la mai multe focare, cu dezvoltare și propagare rapidă, pe mai multe direcții întreținut de vântul foarte puternic și materialele lemnoase.

Acțiunea de stingere care este în desfășurare și acum este îngreunată de materialele combustibile depozitate ce au favorizat dezvoltarea pe timpul arderii, a unor temperaturi înalte şi degajări mari de fum.

Pompierii acționează în continuare și la această oră pentru stingerea incendiului, căutarea și lichidarea focarelor ascunse și înlăturarea efectelor negative.

Din fericire, angajații erau liberi la acea oră și nu au existat victime.

Pompierii militari şi poliţiştii criminalişti au pornit o anchetă pentru a determina cauzele exacte care au dus la producerea incendiului. Pagubele sunt de ordinul sutelor de mii de euro iar aproape 30 de oameni au rămas fără loc de muncă în prag de sărbători pascale – asta în condiția în care Bocşa stă și așa foarte prost la capitolul locuri de muncă.

Comentarii

comentarii