Foc in Parcul National Domogled la Herculane VIDEO

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit, vineri, în Parcul Naţional Domogled, la aproximativ 25 de kilometri de Băile Herculane, în judeţul Caraş – Severin, într-o zonă cu pantă abruptă, dificil de intervenit. În această zonă creşte pinul negru, o specie protejată de lege.

Incendiul a izbucnit vineri după-amiază, fiind anunţat la numărul de urgenţe 112 de către un turist care a observat fumul care ieşea din pădure.

Acesta este primul incendiu din acest an, în Parcul Domogled, alte cel puţin trei astfel de incendii au avut loc anul trecut. Intervenţia pompierilor este cu atât mai dificilă cu cât incendiul se manifestă pe munte, în zone greu accesibile. În unele cazuri a fost nevoie de intervenţia elicopterului, în timp ce în alte cazuri focul a fost stins de ploaie.

Incendiu în Parcul Național Domogled-Valea Cernei

Un turist anunța ieri, in jurul orei 15:00, un incendiu în zona orașului Băile Herculane, în Parcul Național Domogled-Valea Cernei. La fața locului s-au deplasat de urgență 20 de pompieri miltari din cadrul Detașamentelor de Pompieri Reșița și Caransebeș și 10 lucrători ai Ocolului Silvic Băile Herculane.
Incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 1 ha la o plantație de pin negru de Banat și subarboret și exista pericolul extinderii la o pădure de fag.

Zona în care s-a produs incendiul este la o altitudine de 1100 m, la 25 km distanță față de orașul Băile Herculane, din care 15 km drum neamenajat, și este caracterizată de un relief foarte dificil. Este o zonă stâncoasă, pe o pantă abruptă, cu o înclinație de 40 de grade.

În jurul orei 23:00, s-a dispus retragerea forțelor de la locul intervenției, dar s-a solicitat sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență limitrofe și Inspectoratului General de Aviație pentru reluarea misiunii în data de 28.04.2018.

Astfel, pentru lichidarea și limitarea pagubelor, pe parcursul zilei de astăzi vor interveni 44 de pompieri militari din cadrul inspectoratului nostru, 48 de pompieri militari din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență Timiș, Gorj și Mehedinți, aproximativ 40 de angajați ai Ocolului Silvic și două elicoptere. De asemenea, au fost trimise în sprijin mijloace de intervenție – rucsaci pentru stingerea incendiilor de pădure din compunerea Containerului Multi Risc tip II, de la inspectoratele județene București-Ilfov, Arad, Hunedoara și Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani.

Comentarii

comentarii

Comentariile sunt închise.