EXCLUSIV VIDEO Foc la Verendin, căminul cultural pregătit pentru nuntă, a ars din temelii

Ghinion cum nu se poate mai mare pentru o tânără familie din Verendin – Caraș Severin, familie ce a pornit în viață, duminică. În timp ce mirii și alaiul se pregătea pentru slujba de la biserică și nuntașii se pregăteau de petrecere, căminul cultural în care urma să aibă loc petrecerea, a luat foc. Sala era pregătită pentru 500 de persoane. Decoratorii și-au făcut treaba, sala arăta ca din povești iar în bucătrie, se făceau ultimele pregătiri și se puneau sarmalele la fiert.
La un moment dat, cineva a observat că din acoperișul căminului cultural, în zona bucătăriei, iese un fum gros. În câteva secunde, flăcările uriașe au cuprins tot acoperișul și întreaga clădire s-a transformat într-un iad.

Oamenii au mai apucat să salveze câte ceva, printre care, mâncarea și băutura ce au fost transportate în alt loc. Noroc că alimentele erau depozitate în camera frigorifică și focul nu a ajuns la ele. Până la sosirea pompierilor militari, sătenii s-au mobilizat și fiecare, de la copii – la oameni în vârstă, a sărit cu găleata cu apă sau cu ce a putut. De prin tot satul au început să sosească tractoare ce tractau cisterne cu apă sau remorci în care se aflau bidoane sau butoaie cu apă. Din păcate, chiar dacă satul are rețea de hidranți, aceasta este nefuncțională. Să nu uităm că în 21 iunie, patru case au ars ca niște torțe – tot la Verendin. Sătenii acuză conducerea Primăriei de faptul că nu se implică în această problemă deosebit de gravă: lipsa hidranților din localitate.

Vezi aceste imagini AICI:

https://www.infocs.ro/patru-familii-din-verendin-au-ramas-pe-drumuri/

De la Caransebeș au sosit patru echipaje ale pompierilor militari ale ISU Semenic. Din păcate, din cauza faptului că în zonă nu a plouat de foarte mult timp, totul este uscat iar comuna nu are instalație de hidranți funcțională. Pompierii și-au terminat apa din autospeciale, iar sătenii s-au mobilizat din nou și au cărat apă cu sacalele și cisternele cu care au alimentat mașinile pompierilor care au acționat. Cu toată intervenția pompierilor și a sătenilor, Căminul a ars în totalitate; acoperișul s-a prăbușit peste clădire și au mai rămas doar pereții. Principala grijă a pompierilor a fost ca focul să nu se extindă la casele din apropiere. La Verendin – sat de la poalele Semenicului, casele sunt lipite una de cealaltă iar pericolul ca focul să se extindă de la una la alta, este foarte mare.

Lupta oamenilor cu focul a durat mai bine de 3 ore, dar în afara mâncării, a băuturii și a câtorva obiecte de mobilier, din căminul care se afla într-un program de reparații și modernizare, nu a mai rămas nimic. Nunta – a cărei zi nu va fi uitată probabil niciodată de către Lenuța și Mihai, s-a mutat în alt sat – mai exact la casa miresei din Luncavița, unde se va desfășura cu mâncarea și băutura salvată de la foc. Cu tot necazul suferit, pentru a ajuta tânăra familie, sătenii vor merge la nuntă ca și când nu s-a întâmplat nimic. Masa se va desfășura în curtea familiei, iar musafirii vor juca în fața casei.

Comentarii

comentarii