Foc provocat intentionat la Piaţa de Nord din Reşita? VIDEO

Foc provocat intentionat la Piaţa de Nord din Reşita. Alarma s-a dat în jurul orei 23. Liniştea oraşului a fost spartă de sirenele maşinilor de pompieri care au oprit la Piaţa de Nord din Reşita. De acolo se anunţase izbucnirea unui incendiu. La sosirea pompierilor, focul se manifestă violent şi cuprinsese un capăt din piaţă.

O parte din Piaţa de Nord din zona Govândari din Reşita, a ars astă noapte. Au intervenit de urgenţă 3 echipaje de stingere ale pompierilor militari care au intervenit cu 3 autospeciale cu apă şi spumă. La locul incendiului a sosit şi o autoscară mecanică și o ambulanţă SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reşita.

La momentul sosirii echipajelor la faţa locului, incendiul cuprinsese aproximativ 200 mp din piața. Ardeau mese și o parte din acoperiș. S-a acţionat imediat pentru localizarea şi stingerea incendiului, pompierii militari reuşind să oprească extinderea flăcărilor la întreaga piața.

Foc provocat intentionat la Piaţa de Nord din Reşita. Din fericire, incendiul nu s-a soldat cu victime. Pagubele materiale sunt importante: de la tarabe si acoperis si pana la marfa oamenilor. Majoritatea celor din piata isi castiga painea din vanzarile pe care le fac acolo.  Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire. Numai că, sub protectia anonimatului, mai mulţi vânzători sosiţi la piaţă ca să îşi salveze marfa, au spus că inendiul ar fi fost provocat intenţionat fiindcă nu avea cum să se aprindă un capăt întreg de piata- aşa cum se vede din imagini. După felul în care se manifestă focul – în linie, este clar că acolo s-a stropit cu un lichid inflamabil şi s-a pus focul. Focul a pornit dinspre exterior spre interior, asta in conditia in care piata este imprejmuita cu gard si portile sunt inchise cu lacate si lanturi.

 

Comentarii

comentarii