Foc pus intenţionat la un adăpost de animale la Remetea Pogănici VIDEO EXCLUSIV

În prag de iarnă, un gospodar din satul Remetea Pogănici din Caras Severin, a rămas fără hrana pentru câteva sute de oi. Incendiu devastator pus intenţionat la un adăpost de animale. Zeci de tone de fân şi nutreţ au ars. 300 de oi nu mai au mâncare pentru la iarnă. Totul în urma unei altercaţii verbale în satul Remetea Pogănici între proprietarul oilor şi un vecin care se afla în stare de ebrietate.

 

 

Cei doi s-au întâlnit pe stradă în jurul orei 19. Bărbatul era ameţit de băutură şi i-ar fi cerut băutura proprietarului de oi. Acesta l-a refuzat şi a plecat mai departe făcându-se că nu aude cuvintele vulgare şi înjurăturile consăteanului sau care îl urmărea.

Gospodarul a plecat la oile pe care le avea la păscut pe un deal de lângă sat şi în jurul orei 21, a văzut focul şi a fost anunţat de izbucnirea incendiului.

 

Dă la ISU Reşita, la Fârliug au sosit doua autospeciale cu 10 pompieri militari şi un echipaj SMURD. Cu toată intervenția rapidă a pompierilor – peste 50 de km în nici 25 de minute, din adăpostul animalelor animalelor nu au mai rămas decât pereţii.

Au ars câteva zeci de tone de nutreţ şi fân, precum şi lemne pentru construirea unei case. Având în vedere seceta din acest an, recolta de fân a fost foarte slabă, iar preţul nutreţului este foarte mare şi nici nu se prea găseşte. Cazul a intrat în vizorul poliţiştilor care au deschis un dosar de cercetare penală.

 

Comentarii

comentarii