FOTOREPORTAJ VIDEO Tort, emoții şi bucurie la Grădinița TinkerBell din Bocșa

Fundaţia „Triumful inimii” din Bocşa și-a deschis porțile pentru al treilea an consecutiv pentru prichindeii cu ochii măriți de emoție și așteptare.

 

30 de micuți au pășit cu bucurie porţile palatului de cleştar şi argint ce tronează pe un deal al Bocşei Montane. Acesta are un nume de poveste şi toată lumea îi spune simplu: Grădinița TinkerBell.

 Este vorba despre un nou an de muncă pentru educatori, învăţăcei, mămicuţe, bunicuţi şi mătuşi. Să nu uităm de ,,tanti-le” de la bucătărie, de la sala de mese sau de tanti de serviciu – cea care rezolvă aşa de multe probleme începând cu desfăcutul fermoarelor de la pantaloni când micuţii au nevoie la baie şi terminând cu aranjatul funtiţelor şi a hainelor când cei mici pleacă acasă. Nici nu ştiţi dumneavoastră ce importante sunt aceste probleme şi cât de greu se desface un fermoar fără ajutorul lui mami sau buni. Că tati nu se bagă la astea.

Mare bucurie a fost la Bocşa Montană. Cei 30 de ,,pitici” au venit să îşi ocupe locurile în băncuţele din casa poveştilor. Fiindcă această clădire ce a împrumutat culoare galben-miere a soarelui de toamnă, chiar arată ca una din basme.

Nu ştiu şi nu cred să mai existe undeva în Banatul Montan o clădire asemănătoare şi atât de funcţională şi curată. Totul arată perfect fiindcă- totul a fost făcut din dragoste şi din inimă. Nu degeaba i se spune ,,Fundaţia Triumful Inimii”. Preşedintele acesteia, Eugen Cismăneanţu, împreună cu ceilalţi membrii, au construit acum trei ani palatul de pe deal pentru a veni în ajutorul copiilor din Bocşa. Aici funcţionează singura grădiniţă particulară din Caraş Severin, se pare. Dacă vorbim de ,,grădiniţă particulară” -automat trebuie să vorbim şi de preţuri mari, chiar foarte mari pentru marea majoritate a românilor. Cel puţin aşa citim prin presă şi vedem la televizor, numai că, la Grădiniţa TinkerBell Bocşa, lucrurile nu stau nici pe departe aşa. Copii ce provin din tot oraşul beneficiază de tot confortul şi învăţământul de cea mai înaltă clasă, în mod gratuit. Da, aţi auzit bine, este o grădiniţă privată gratuită. Ba mai mult, pentru copiii din cartierul Măgura, cartier cu populaţie săracă, tot în aceeaşi clădire, dar în alte săli, se organizează un program ,,afterschool” în care aceştia socializează, învaţă lucruri noi şi de ce să nu recunoaştem, socializează şi primesc o educaţie creştină sănătoasă.

Prichindeii au venit îmbrăcaţi ca la o mare sărbătoare: fetiţele cu fundiţe şi fel de fel de instalaţii prin păr, băieţii la cămaşă şi costum, ba chiar şi cu cravată. După un mic discurs festiv ţinut de educatoarea şi preşedinta Fundaţiei, Dana Cismăneanţu- cea care a preluat destinele lăcaşului din mâinile soţului ales de bocşeni în fruntea obştii, tânărul Eugen Cismăneanţu, le-a povestit copiilor şi părinţilor ce-i aşteaptă şi ce au de făcut în acest an. Apoi, aşa cum fac an de an, deschiderea a fost făcută cu un tort adevărat cu muuultă frişcă adevărată şi muuulte fructe pe care ardeau trei lumânărele colorate. Toată lumea şi-a pus o dorinţă după care cei mici au suflat în lumânări. Este de la sine înţeles că dorinţele se vor împlini toate fiindcă cei mici au suflat cu toată puterea. Apoi, însoţiţi de educatori, micuţii au pornit spre sălile de clasă, sau mai exact, spre grupele lor.

Clădirea este multifuncţională şi dotată cu de toate: de la instalaţie proprie de gaz şi ministaţie de epurare a apei uzate şi până la lift de persoane, minilifturi pentru alimente şi becul din tavan. Să nu mai vorbim de bucătăria dotată cu cele mai moderne aparate, camerele frigorifice, circuitele alimentare pentru zarzavat, ouă, legume şi carne. Nimic nu a fost uitat fiindcă aici chiar s-a reuşit ca totul să fie perfect. Etajele clădirii cuprind de la birouri şi până la sălile de activităţi didactice, de odihnă și o micuță capelă pentru orele de religie.

Şi toate acestea fiindcă un bocşan a ştiut cum să lucreze cu alte fundaţii similare din străinătate care au investit sume uriaşe în proiect fiindcă au văzut că acolo chiar se face treabă. Din afară vin fel de fel de inspectori care verifică ce s-a făcut şi ce se face la Bocşa iar rezultatul este acela că parteneriatul funcţionează perfect. Acum, cel care a pornit toată această creaţie de suflet este edilul oraşului. Dacă şi la nivel de oraş va face ce a făcut la nivel de Fundaţie, atunci bocşenii sunt pe mâini bune. Nu anticipăm, dar lăsăm timpul şi faptele să vorbească.

O primă declaraţie făcută de primarul Cismăneanţu- acum în calitate de invitat în propria casă- a fost aceea că ,,până anul viitor, locuitorii cartierului Nufărul, vor avea o grădiniţă cel puţin aşa de frumoasă ca aceasta” .

Comentarii

comentarii