Franțuzoaica Clotilde Armand a venit la Reșița să înființeze o filială USR – Dar, cine este Leo?

Clotilde Armand, candidata pentru Primăria Sectorului I București pe listele Uniunii Salvați România, a fost sâmbătă la Reșița pentru a înființa o filială USR și a discuta cu simpatizanții despre direcțiile pe care formațiunea și le-a propus, dar și despre planurile pe termen scurt și mediu ale USR. Clotilde Armand a prezentat simpatizanților activitatea celor pe care USR i-a avut pe listele alegerilor locale și pe care-i consideră reprezentativi pentru ceea ce înseamnă USR și, totodată, un exemplu elocvent al inițiativelor partidului.

”Oameni care se implică la nivelul lor de comunitate pentru a face ca viața comunității să fie mai bună (…) Fiecare dintre noi dacă luptă, să știti că sistemul nu este așa de puternic când oamenii sunt foarte hotărâți în fața lui. România are o democrație, cu fragilitățile ei, dar are o democrație și dacă fiecare dintre noi suntem hotărâți și luptă, chiar obținem rezultate, asta suntem noi, oameni care prin ce au construit în viața lor ne arată ce fel de oameni sunt și ce vor să facă mai departe”, a fost explicația franțuzoaicei politician.
Clotilde Armand a prezentat programul USR și celor din Reșița subliniind că important este mai mult ce au făcut oamenii în viața lor și nu un ”program scos dintr-un sertar”.

Unul din obiectivele pe care USR și l-a propus constă în oferirea autonomiei filialelor la nivel de țară. Inițial formațiunea USR de la București se va implica în formarea filialelor locale ca mai apoi să le lase să crească și să se implice la nivel local fără să fie influențate prin decizii de la București.
Dintre direcțiile care fac parte din programul USR este cea a retehnologizării anumitor domenii. România trebuie să fie o țară cu un nivel de tehnologizare ridicat profitând de resursa umană de înaltă pregătire care există, iar pentru Reșița trecutul industrial puternic este considerat de franțuzoiacă un atu important pentru reindustrializare.

O altă direcție vizată este refacerea infrastructurii pentru că logistica este un aspect important, strâns legat de activitatea de producție, din perspectivă, a României.
Educația forței de muncă este privită de USR ca un punct forte în evoluția țării, formarea de oamenii calificați într-o meserie tehnică fără de care direcția privind reindustrializarea nu poate fi atinsă. Clotilde Armand s-a referit și la reforma administrativă prin depolitizarea administrației, cea din școli și spitale.
Digitalizarea administrației, este un alt aspect, astfel încât comunicarea oamenilor cu administrația publică să fie prin internet. Să nu mai existe o mulțime de intermediari, iar toate datele și informațiile care țin de administrație să se găsească în mediul on-line.

Ultima direcție, dar nu cea care încheie programul politic al USR-ului, este sprijinirea antreprenoriatului. Românii sunt în viziunea ei oameni foarte descurcăreți și foarte creativi, foarte inteligenți și muncitori atunci când știu că vor beneficia de rezultatele muncii lor și trebuie ajutați cu inițiative pro-antreprenoriat.
La Reșița, USR a înființat o filială, singura din județ, unde mișcarea politică are deja simpatizanți. La nivel național, mai există altele filiale înființate și altele așteaptă să fie validate. USR are stabilit un calendar și până la sfârșitul lunii septembrie, fruntașii USR vor merge în aproximativ 10 județe unde reprezentanții partidului nu s-au întâlnit încă cu grupul de inițiaitivă.

De asemenea, la alegerile parlamentare, USR intenționează să vină cu liste proprii de membrii, iar timpul relativ scurt nu-i împiedică să se implice și vor face tot posibilul să aibă candidați viabili. La nivel național, vor înființa filiale constituite legal și până pe 20 octombrie, vor avea și candidați pentru parlamentare.

”Am primit foarte multe mesaje de la oameni care spuneau să mergem mai departe și să creeăm o platformă națională. În momentul în care am decis să devenim USR, nu ne-am gândit la un partid construit pe o piramidă cum sunt celelalte partide. Noi tratăm de la egal la egal oamenii din fiecare oraș și toate inițiativele locale. Am fi vrut să găsim în fiecare oraș un partid local, cum este al nostru și împreună să construim această platformă. Unde nu exista acest partid local, îl cream noi și devine egalul nostru. Noi ce vrem? Să reluăm această putere care a fost confiscată de sistem. Puterea trebuie să ajungă la comunități”, a spus franțuzoaica politician.

În ceea ce priveste structura la nivel local, nu sunt prea multe de spus: în sala doar câțiva oameni, nu știm câți membrii sau simpatizanți au fost printre ei, întâlnirea a început cu o întârziere semnificativă pe care nimeni nu a anunțat-o, filiala locala este condusă de la Caransebeș de domnul Leo ( Cine este Leo? – că noi n-am aflat) și la București există un coordonator zonal. Cam atât despre pretentiile locale – probabil cu membrii in reorganizare. Jurnalistii nu au putut afla cine-i Leo si cu ce se ocupa. Poate alta data.

Deci, în concluzie, parafrazându-i pe cei de la Smokie cu celebra lor melodie ,,Who the Fuck is Alice?” vă oferim un respiro muzical.

Comentarii

comentarii