Frații noștrii romano-catolici au participat la ceremonialul de Paști la Biserica Sfânta Treime din Reșița VIDEO

Peste două miliarde de credincioși de rit romano- catolic sărbătoresc astăzi Paştele, cu mai bine de o lună înainte de creștinii de rit ortodox. Milioane de oameni au luat parte la slujba de Înviere, în bisericile catolice din lumea întreagă. Câteva sute de credincioși au participat aseară la Slujba de Înviere în bisericile romano-catolice din Reșița. La Biserica Sfânta Treime din cartierul Govândari din Reșița, ceremonia religioasă a fost săvârșită de părintele Puskas Attila. Biserica a fost plină, o parte din credincioși au stat în picioare sau la intrare. Conform tradiției, părintele a sfințit focul făcut în fața bisericii de la care a luat Lumină și a aprins Lumânarea învierii.


Ceremonia s-a desfășurat conform canoanelor bisericești din Banatul Montan, adică în patru limbi: română, germană, maghiară și croată. Adică limba celor patru mari etnii ce trăiesc în Reșița și satele din jurul Reșiței, în comunități compacte. Toți participanții la serviciul divin au purtat masca sanitară și au păstrat distanța fizică în interiorul bisericii.

După terminarea serviciului religios, la casele lor, credincioșii au aprins lumânări și au ciocnit ouă roșii așa cum cere tradiția creștinească.
Dimineață, în bisericile catolice va avea loc un serviciu religios special dedicat primei zi de Paști.

Oamenii spun că se simt ușurați, mult mai bine și cu sufletul mai curat după această slujbă dedicate sărbătorii Pascale.
Oriunde s-ar afla, acasă sau la biserică, IIsus Cristos este printre ei fiindcă El a înviat pentru mântuirea lor.

Numele sărbătorii vine de la cuvântul „pesah” al vechilor iudei, care înseamnă „trecere”. Mai întâi, cuvântul a desemnat trecerea sau aducerea lumii de către Dumnezeu dintru nefiinţă întru fiinţă, iar apoi, trecerea poporului israelit, scăpat de la moarte prin sângele mielului pascal, din robia egipteană la libertatea deplină.

Comentarii

comentarii

One thought on “Frații noștrii romano-catolici au participat la ceremonialul de Paști la Biserica Sfânta Treime din Reșița VIDEO

Comentariile sunt închise.