@Breaking newsAdministratie

Frontiera de vest luată cu asalt și pe uscat și pe apă de migranți

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche – ITPF Timișoara au depistat șapte cetățeni turci care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei. Aceştia erau ajutaţi de doi cetățeni români.

În data de 17.12.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche au desfăşurat o acţiune specific pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurulorei 10.30, o patrulă a oprit pentru verificări, pe comunicația DN57A, două autovehicule înmatriculate în România, conduse de către doi cetăţeni români în calitate de operatori pentru transport persoane.

În autoturisme, polițiștii de frontieră au depistat șapte pasageri străini care nu deţineau documente de identitate asupra lor, fapt pentru care poliţiştii de frontieră i-au condus, împreună cu şoferii mijloacelor de transport, la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cetăţenii străini sunt din Turcia, cu vârste cuprinse între 18și 46 de ani. Aceştia au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România şi că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul celor doi șoferi.

În cauză, se efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin privind săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat față de pasagerii autoturismului şi de trafic de migranți faţă de cei doi cetăţeani români, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

În contextul celor de mai sus, reamintim cetăţenilor români şi străini, să nu transporte persoane necunoscute din  apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop 021.9590.

Doi cetăţeni turci au trecut ilegal frontiera din Serbia în România cu un autoturism, pe la frontiera verde

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat în urma misiunilor de supraveghere derulate în zona de competenţă doi cetățeni turci care au trecut ilegal în România din Serbia cu un autoturism înmatriculat în Serbia.

În data de 17.12.2022 în jurul orei 22.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare, care executau misiunea de supraveghere a frontierei, au observat pe direcția localității de frontieră Beba Veche, un autoturism care a trecut frontiera dinspre Serbia spre România.

Imediat, colegii noştri au procedat la oprirea autoturismului în cauză, la aproximativ 400 m de linia de frontieră, iar în interior au depistat doi cetățeni străini, care aveau pașapoarte eliberate de autoritățile din Turcia, fapt pentru care poliţiştii de frontieră i-au condus, la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cetăţenii străini sunt turci, cu vârste de 30 și respective 31 de ani. Aceştia au declarat că au închiriat din Belgrad un autoturism, cu scopul de a vizita Serbia, iar pe timpul deplasării deoarece semnalul GPS era slab, au ajuns pe un drum neamenajat spre teritoriul ţării noastre.  

În cauză, se efectuează cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, privind săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, polițiștii de frontieră au luat măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României pe o perioadă de 5 ani a celor doi cetățeni turci, fiind preluaţi de autorităţile de frontieră din Serbia în baza acordului dintre cele două state.

Comentarii

comentarii