Furtul anului la supermarketul alimentar din Centrul Comercial Nera din Resita

Angajații supermarketului alimentar din Centrul Comercial Nera, au rămas muți de uimire în momentul in care au realizat că un cetățean de aproximativ 45-50 de ani, a furat ,,un cărucior plin cu produse din magazin” . Individul a umplut coșul cu sticle cu băutură, cosmetice și conserve, iar deasupra, a mascat produsele cu câteva cutii de lapte praf și pachete de pampers.

Apoi, fără cea mai mică jenă sau reținere, individul a ieșit cu coșul plin – și aici ne referim la un coș mare- cu rotile – prin raionul de legume și fructe și de acolo, a dat să iasă în holul complexului comercial – acolo unde sunt și scările rulante. În acel moment, unul dintre angajați l-a observat și a apăsat butonul de panică. În zonă se aflau și angajații unei firme de pază care l-au înhățat pe individ, după care au anunțat poliția.

Se pare că hoțul este o cunoștință mai veche a poliției, el fiind prins de mai multe ori la furat prin magazine. Acum, are toate șansele să stea la ,,căldură” ceva timp fiindcă fiind recidivist, a fost reținut și încătușat de polițiști.

Într-o discuție privată avută cu un agent de pază care a lucrat la mai multe magazine din oraș, am aflat că furtul din magazine este un adevărat fenomen care s-a amplificat odată cu aglomerația din magazine din perioada sărbătorilor de iarnă. Se fură cam tot – de la electronice, becuri, îmbrăcăminte și detergenți și până la băuturi și alimente. Deja a devenit o practică obișnuită ca fiecare agent de pază dintr-un magazin să aibă ,,în primire” raionul cu dulciuri sau cosmetice scumpe. Agentul de pază patrulează în permanență prin magazin analizând raionul respectiv și în momentul în care lipsește un produs, ia legătura cu casierele pentru a vedea dacă a trecut prin casă sau a fost furat.

Valoarea ,,coșului furat” astăzi, este de peste 1500 de lei.

Comentarii

comentarii