Furtuni violente până pe 24 mai. Unde se anunţă prăpăd

Furtuni violente până pe 24 mai. Vreme instabilă, cu ploi torenţiale, vijelii, dar şi oscilaţii termice se vor înregistra în următoarele două săptămâni. Conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), până pe 24 mai, atât pe durata zilelor, cât şi pe parcursul nopţilor vor fi episoade de vreme severă, pe fondul unui grad ridicat de instabilitate atmosferică.

Oscilaţii termice în Banat   În Banat, pe parcursul întregului interval, regimul termic va fi caracterizat de variaţii, temporar chiar semnificative, astfel că zilele cu vreme apropiată de normal sau chiar răcoroasă –  14 şi 15 mai şi cu probabilitate mare şi în perioada 21 – 23 mai, când media maximelor va fi de 20 – 24 de grade, vor alterna cu zile calde (în special în 13 mai, în jurul datei de 16 mai şi, posibil, spre sfârşitul intervalului) când după-amiaza vor fi 25 – 28 de grade, mediat regional.

Aceleaşi oscilaţii vor avea şi la temperaturile nocturne, dar în marea lor majoritate se vor situa între 8 şi 12 grade, valori mai mici, în medie de 6 – 8 grade, fiind în dimineţile de 13 şi 15 mai şi, posibil, între 20 şi 22 mai. 

Furtuni violente până pe 24 mai. Probabilitatea de ploi, în general asociate unui grad mai ridicat de instabilitate atmosferică, va creşte în cea de-a doua săptămână.  

Citeste mai mult: adev.ro/qa96fx

Comentarii

comentarii