„Gărâna culturală”, ediția a XXIII-a VIDEO

Formația de dansuri populare germane „Enzian” și corul „Franz Stürmer”, ambele ale Forumului Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin, au participat în weekendul trecut la o manifestare intitulată „Gărâna culturală”. Din program a făcut parte participarea la o rugăciune duminicală în Biserica romano-catolică din localitate, în cadrul căreia, corul „Franz Stürmer” (de data aceasta coordonat fiind de Sonia Blejenar) a interpretat cântece cu caracter creștin, urmat fiind de o interpretare la orga cu Patrick Paulescu.

Duminică după-amiaza a urmat un mini spectacol de dansuri populare germane puse în scenă de „Enzian = Gențiana” / tinerii și adulții, coordonatori fiind Marianne și Nelu Florea.

La repetițiile ambelor formații din înaintea apariției în public, au fost învățate sau aprofundate dansuri populare germane și piese de cor pentru apropiatele manifestări cultural-artistice reunite sub cupola „Decadei Culturii Germane în Banatul Montan”, ediția a XXXI-a, care se va desfășura în zece zile pe parcursul întregii luni octombrie 2021.

Erwin Josef Ţigla

Comentarii

comentarii

One thought on “„Gărâna culturală”, ediția a XXIII-a VIDEO

Comentariile sunt închise.