Ger și zăpezi mari! Prognoza meteo 26 noiembrie-2 decembrie

Meteorologii au transmis o avertizare meteo de Cod Galben de vreme rea și au anunțat la ce fenomene ar trebui să ne așteptăm în perioada următoare! Ce anunță o prognoza meteo?

Vremea se anunță extrem de capricioasă. Atmosfera intră într-un proces de răcire în toată țara. Vremea va avea episoade de ger, ninsori abundente și viscol. Meteorologii anunță temperaturi minime de – 14, – 15 grade Celsius.

Vremea la munte va avea epsioade de ger și viscol. Primele zile din săptămână sunt caracterizate de ploi pe timpul zilei și frig pe timpul nopții. De miercuri încolo sunt așteptate ninsori abundente pe timpul zilei și ger pe timpul nopții. Temperaturile ziua se vor încadra între 11 și 0 grade Celsius, iar pe timpul nopții între 2 și -14 grade Celsius.

Valorile termice se vor situa sub cele normale în toate regiunile, cu o abatere negativă mai prununțată în partea de est a țării.

Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în acest înterval vor fi excedentare în cea mai mare parte a teritoriului, excedent ce va fi mai pronunțat în extremitatea de sud-vest și de sud-est a țării.

ANM Prognoza meteo săptămâna 3 decembrie – 10 decembrie

Temperatura aerului va avea valori mai coborâte decât cele climatologice pentru această perioadă, abatere negativă ce va fi mai pronunțată în regiunile extracarpatice. Regimul pluvimetric se va situa în jurul celui normal specific perioadei, în cea mai mare parte a țării.

Comentarii

comentarii