Granița de vest luata cu asalt de migranți – Poliția de frontieră în acțiune

În contextul măsurilor suplimentare dispuse de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru combaterea criminalității și destructurarea rețelelor de crimă organizată, precum și pentru combaterea migrației ilegale manifestată la frontiera româno – sârbă, în data de 20 noiembrie, în jurul orei 16.00, în dreptul localității Lățunaș, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au identificat, pe teritoriul Republicii Serbia, cu ajutorul aparaturii din dotare, un grup de peste 100 de migranți care se îndreptau înspre frontiera comună cu România, în scopul intrării ilegale în țara noastră.

Imediat, polițiștii de frontieră români au acționat preventiv și au anunțat autoritățile sârbe, reușind astfel să împiedice grupul de migranți să pătrundă în România.

Polițiștii de frontieră au beneficiat și de sprijinul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviație.
Măsurile de supraveghere din zonă vor fi intensificate pentru descurajarea pătrunderii pe teritoriul României a altor grupuri de migranți.

Joi seara, in jurul orei 17, polițiștii au prins si reținut un grup de 4 migranți la …Ezeris. Aceștia se îndreptau spre Soceni. Migranții erau dintr-o tara africana si se pare ca au greșit drumul fiindcă toți vor să ajungă în Europa de vest. Au fost predați unui echipaj al polițiștilor de frontieră de la Oravița, care la rândul lor, îi vor preda autorităților sârbe.

Comentarii

comentarii