Grav accident de circulaţie pe DN58 la Obreja din cauza unui cal VIDEO

Un grav accident de circulaţie a avut loc aseară pe DN58 la ieşirea din comună Obreja spre Oţelu Roşu. Un autoturism cu numere de Dolj ce venea de la Timişoara şi mergea spre casă, a lovit doi cai ce au apărut brusc pe carosabil din marginea drumului. În maşina se afla o familie: tata la volan, mama pe bancheta din spate şi fiul major pe scaunul pasagerului.

Impactul a fost aşa de puternic încât unul dintre căi, a intrat cu copitele prin parbriz lovind băiatul la cap. Tânărul a fost rănit, autoturismul avariat, iar calul a murit. Circulaţia a fost îngreunata în zona mai bine de o oră, poliţiştii dirijând pe câmp maşinile. Cu toate aceste măsuri, fiind o oră de seara când lumea se întoarce spre casă, coada de maşini a depășit 1 km. DN58 este drumul naţional care leagă Banatul de Ardeal prin Porțile de Fier ale Transilvaniei la Bucova. Din păcate, in anumite comunități din Banatul Montan, mai exista obiceiul de a impiedeca bieții cai și a-i lăsa liberi la păscut pe marginea drumului. În final, bietul animal nu are nici o vină, vinovat este animalul cu două picioare care l-a lăsat liber pe câmp.

Din păcate, accidentul de aseară este aproape identic cel de la Bocşa de pe DN58B Reşita – Timişoara petrecut pe data de 1 noiembrie. Atunci, un autoturism a lovit o căruţă e se afla pe carosabil într-o curbă la iesirea din Bocsa spre Resita. Căruţaşul a fost grav rănit şi a murit a doua zi la un spital din Timişoara. De aceasta data, tanarul – in loc sa ajunga acasa, a ajuns la spital cu masina ambulantei si lovituri la cap.


Codul Rutier interzice încă din anul 2006 circulaţia căruţelor pe drumurile naţionale, obligă primăriile să construiască drumuri laterale şi prevede sancţiuni atât pentru autorităţile locale, cât şi pentru căruţaşi. Cu toate acestea, legea nu se aplică încă, iar căruţele pot fi întâlnite la tot pasul atât pe drumurile naţionale, cât şi pe cele europene, care traversează judeţul.

Comentarii

comentarii