Grupul CEZ în România nominalizat la European Business Awards 2012/2013

Grupul CEZ în România a fost selectat pentru prestigiosul premiu European  Business Awards 2012/2013

 

CEZ este unul dintre cei 4 finalişti care reprezenta mediul de afaceri din România în competiţia European Business Awards 2012/2013.

Grupul CEZ în România a fost selectat ca finalist naţional în cursa pentru The Millicon Award for Environmental & Corporate Sustainability Award 2012/2013 (Premiul Millicon pentru Sustenabilitate Corporatistă şi de Mediu) acordat de European Business Awards. CEZ este un jucător cheie pe piaţa de energie din Europa Centrală şi de Sud-Est, iar în România, proiectele sale de responsabilitate socială au atras atenţia organizaţiei prin sustenabilitate şi coerenţă.

„Suntem încântaţi şi mândri că afacerile şi proiectele noastre din România au fost selectate să reprezinte mediul economic naţional la nivel european, într-o competiţie a celor mai buni dintre cei mai buni. Acest lucru ne încurajează să continuăm investiţia în mediu şi în grija faţă de comunităţile în care operăm”, a spus domnul Jan Veskrna, Preşedinte al Directoratului CEZ România.

European Business Awards este o competiţie prestigioasă încă din 2007, promovând performanţa, succesul şi etica în mediul de afaceri european. În 2011, European Business Awards a implicat peste 15,000 de companii din peste 30 de ţări de pe continent, premiind cele mai bune afaceri în aplauzele unui public valoros format din şefi de state, leaderi economici, trusturi media şi personalităţi academice.

 

In 2011, Grupul CEZ în România a achiziţionat sistemul hidroenergetic de lângă Reşiţa, judeţul Caraş Severin, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crăinicel 1, Crăinicel 2 şi Breazova) şi amenajările hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Valiug şi Secu, având o capacitate totală instalată de aproximativ 18 MW şi o producţie de circa 70GWh/an. Grupul CEZ investeşte în reabilitarea complexului de hidrocentrale de la Reşiţa în scopul creşterii eficienţei; capacitatea de producţie urmând să se ridice la peste 20 MW după finalizarea procesului de modernizare.

Angelica Barbu
Responsabil PR Regional
CEZ Romania

Comentarii

comentarii