Halloween, Halloween, Halloween cu Interact Club Reşiţa în 27 octombrie în Parcul de la Victoria

În data de 27 octombrie 2012 , începând cu ora 14:00, Parcul Tricolorului din Reşiţa va fi împodobit cu dovleci sculptaţi. Acest eveniment este dedicat în special copiilor, de aceea, cei mici vor fi răsfăţaţi cu dulciuri şi vor avea parte de un concurs de desen pe tema „Halloween”, trei dintre desene vor fi premiate. Pentru acest concurs cei mici trebuie sa vina de acasă doar cu talentul, creioanele colorate si planşeta de lucru fiind puse la dispoziţie de organizatori. Copii care vin îmbrăcaţi specific Halloween-ului vor putea participa la un concurs de costume, iar cele mai ingenioase vor fi premiate.

Membri Clubului Interact Reşiţa doresc ca această sărbătoare să se resimtă în întreg oraşul.

Povestea spune că, în ziua de 31 octombrie, spiritele persoanelor care au trecut în cele veşnice în ultimul an se întorc pe pământ în căutarea unor corpuri vii pentru a le poseda pe perioada anului viitor, acesta fiind singura speranţă de a avea o viaţă după moarte. Celţii considerau că toate legile spaţiului şi timpului sunt suspendate în această zi, permiţându-le spiritelor să interacţioneze cu cei vii. Cei vii nu doreau să fie posedaţi. Astfel că, în noaptea de 31 octombrie, sătenii stingeau focurile din casele lor, pentru a face frig si a deveni astfel, nedoriţi. Aceştia se îmbrăcau în tot felul de costume caraghioase pentru a speria spiritele ce veneau în căutarea lor.

Vom fi onoraţi de prezenta unui public cat mai larg. Dorim ca anul acesta numărul participanţilor sa-l depăşească pe cel de anul trecut astfel încât proiectul „Halloween cu Interact”, ajuns la a 4-a ediţie, sa cunoască un succes mai mare decât cel din anul precedent.

De asemenea, pentru toţi participanţii punem in bătaie o tombola cu premii interesante. Pe lângă jocuri si concursuri, membrii Interact Reşiţa au pregătit o mulţime de bunătăţi dulci si multa voie buna.

Fii si tu alături de noi sa petrecem de Halloween!

 

Comentarii

comentarii