Politică

Horia Irimia – Nu sunt un „GURU” , poate in 2050 … dar de multe ori am totusi dreptate

Doar astăzi am citit articolul referitor la mine publicat de PSD Caransebeş ( nesemnat) difuzat luni pe reţelele de socializare ( vedeţi la link-ul de mai jos, la sfârşitul mesajului) ..

Am fost bolnav şi nu am intrat luni pe net ..
Văd că am primit „nume de COD” : „GURU”

Termen definit în Dicţionarul Explicativ al Limbii Române ediţia 2009 astfel :
GÚRU, guru, s. m. ( Livr. ) (În tradiția hindusă) Învățător său maestru spiritual, în special cel care acordă inițierea unor ucenici; p. ext. persoană care își inițiază discipolii în tehnicile de realizare a desăvârșirii. ♦ Înțelept, filosof, mentor spiritual; p. restr. preot al diverselor secte hinduse. – Din engl. guru, fr. gourou.
sursă: DEX ’09 (2009)

Nu sunt eu chiar aşa „influent” …*:D La banane !*:)) Marrant Poate după 2050 … Când voi ajunge un „mare povestitor” , cum au fost până de curând regretaţii Mircea Ionescu Quintus şi Neagu Djuvara …

Totuşi, vă informez că acel procent calculat de dl.consilier Dascălu de 80% din venituri proprii pe salarii a fost calculat în 2-3 minute la o şedinţă de Comisie ..
Când am calculat şi eu şi am văzut sursele de finanţare pt salarii, am văzut că eronat s-au luat în calcul şi salariile medicilor, stomatologilor şi asistentelor de la cabinetele şcolare – care sunt plătite din subvenţii de la Ministerul Sănătăţii – şi salariile celor angajaţi pt persoane cu handicap care sunt plătite din Sume defalcate de la Bugetul de stat în proporţie de 90% ( anul trecut erau 100% de la Bugetul de stat).
Calculând „în linişte”, nu „propagandistic” am ajuns la cifra de cca 56% .. Oricum este foarte mult !!
L-am informat corect pe domnul Primar Felix Borcean !

Nu am vrut să atac pe nimeni, am vrut doar să prezint situaţia reală … Dacă presa a preluat ca un „conflict”, „o contrazicere”, nu am dorit asta, deşi în esenţă sigur că erau cifre mult diferite … Nu am făcut în declaraţiile mele nicio referire la un anume consilier !!! Nici măcar nu am făcut referinţă la consilierii unui anume partid ..

Alăturat vă trimit şi răspunsul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice – minister ce are drept obiectiv de interes şi problemele administraţiilor publice locale . Acest răspuns a sosit pe fax chiar înainte de şedinţa de Consiliu Local din 16 februarie. Spre sfârşitul şedinţei l-am şi arătat liderului Grupului PSD – dl consilier prof.Florin Bogdea

Cred că s-a creat o confuzie, sunt DOUĂ probleme DISTINCTE :
– nu putem ( ca instituie, ca organ fiscal) da date cu caracter personal unor persoane, chiar dacă sunt funcţionari publici sau consilieri locali – aşa cum scrie la începutul paginii 2 a răspunsului de la MDRAP …
– după ce s-au stabilit azi prin HCL PLAFOANELE, se pot publica Listele „datornicilor restanţieri”

Până recent, conform Proceselor Verbale ale şedinţelor de Consiliu Local, se spunea – aproximativ – „puneţi-ne la dispoziţie, noua , consilierilor locali date privind celor ce au restante” … În acest sens este răspunsul MDRAP ..

Adoptându-se azi acest HCL iniţiat de primarul Felix Borcean, TOATĂ LUMEA poate avea acces la informaţii !!! Dar doar despre datoriile restante, nu alte detalii ce ţin de „secretul fiscal” şi de „datele cu caracter personal” …

Semneaza simplu ca de obicei, doar Horia Irimia.

Comentarii

comentarii