VIDEO Iarași a ,,parcat ” un TIR în șanțul din Brebu

La Brebu, din cauza vitezei neadaptate la curbă, un tir – a ajuns pe o dungă în șanțul din fața complexului comercial. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. De data aceasta am avut de-a face cu un accident ușor, fiindcă tir-ul, deși pe o parte, a rămas pe roțile lui.

TIR (1)
Locuitorii satului Brebu de pe DN 58 – drum ce leagă Reșița de Caransebeș, au dezvoltat deja un al șaselea simț; simțul primejdiei. Sau mai degrabă, am putea săi spunem instinctul de conservare. Și spunem astea bazându-ne pe fapte și întâmplări reale, povestite de localnici, toate petrecute în același loc din mijlocul satului: curba din fața complexului comercial.
TIR (2)
De-a lungul anilor, mai multe mijloace de transport de capacitate foarte mare, au ajuns în șanțul de pe marginea drumului sau pe trotuarul din fața magazinelor. Unele pe roțile lor, altele pe o parte, altele cu roțile în sus. Au fost de toate tipurile: de la autoturisme și terminând cu automacarele, tir-uri sau cisterne.
TIR (3)
Din fericire, până în prezent nimeni nu și-a pierdut viața, încă. Și asta, tocmai datorită instinctului de care vorbeam. Oamenii care se află în magazin sau în zona respectivă, efectiv caută ,,să dispară” cât mai repede din zona respectivă în momentul în care aud că dinspre Caransebeș (fiindcă accidentele au fost înregistrate toate pe acest sens de mers) vine un autovehicul mare. Localnicii – și mai ales vânzătorii din magazine, recunosc după auz că un tir are viteză prea mare sau că nu s-a încadrat bine în curbă. Oamenii nu ies din magazin până ce primejdia trece.
TIR (5)
Așa s-a întâmplat și în această dimineață când un tir de transport marfă ce venea dinspre Caransebeș, a intrat în viteză în curbă, a ieșit de pe carosabil și s-a oprit pe o parte în șanțul care are mai mult de un metru adâncime. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Comentarii

comentarii