Iarasi se sparge orasul – Lucrări la rețelele de utilități și în cartierele Reșiței

Primăria acordă credibilitate noile constructori care vin să spargă străzile din cartierele Reșiței, deși din cauza celor de la Hidroconstrucția și Electrosistem există străzi nerefăcute de acum 2 ani. Deși city-managerul Paul Vasile a declarat în nenumărate rânduri că nu va mai da permis de spargere constructorilor care efectuează pentru beneficiari lucrări la rețele de utilități, de curând au fost primite astfel de avize pentru lucrări în cartierul Doman, Moniom și Țerova. Chiar cu două zile în urmă au început lucrările de canalizare în Moniom, lucrările fiind executate de către o firmă din Constanța care a câștigat licitația. Paul Vasile speră că aceștia nu vor lăsa în urmă ce a lăsat Hidroconstrucția pe străzile din oraș, motiv pentru care înainte de a li se aproba spargerile, responsabilii din administrația locală au purtat discuții serioase cu acest constructor, sperând că tot ce vor sparge va fi readus la stadiul inițial.

”Am speranța că modul în care au început, discuțiile, modul în care ne-am sfătuit, modul în care au început să se organizeze, au să ducă la o execuție rapidă și de calitate”, a dat asigurări locuitorilor din cartierul Moniom, Paul Vasile.

De asemenea, au început lucrări pentru înlocuirea rețelelor și executare contorizării de către cei de la ENEL, cărora li se vor aproba permise de spargere, și în viitorul apropiat și E.ON Gaz va executa lucrări la rețele în cartierul Micro I. City-managerul Paul Vasile a precizat că, deși orașul are mari probleme legate de spargerile și drumurile nerefăcută de constructorul ce s-a ocupat de rețeaua apă-canal, subcontractanților celor de la gaz și curent li se vor da permise de spargere pentru că au colaborat eficient cu administrația locală și au refăcut satisfăcător străzile unde au intervenit.

În cartierul Țerova s-au început lucrări la înlocuirea rețelei și branșamentelor la gaz, lucrări executate de către subantreprenori, cărora Primăria Reșița le-a permis să spargă doar în zona verde, deși traseul rețelei trebuia să se facă pe mijlocul străzii. Cartierul Țerova nu scapă de spargeri deoarece și administrația locală vrea să înceapă lucrări acolo pentru dirijarea apelor pluviale care vin de pe versanți când cad precipitații, privind dirijarea acestora către râu, dar și asigurarea rigolelor.

Jumătate din drumul spre Țerova este însă impracticabil după ce Electrosistem, firma care a executat lucrările la rețeaua de canalizare, nu l-a refăcut. Paul Vasile a precizat că nu va recepționa nicio lucrare până când drumurile nu vor fi refăcute, astfel încât să se poată circula în condiții normale.

”Doresc să aduc aminte tuturor celor care lucrează pe domeniul public că aducerea la starea inițială, chiar dacă discutăm de un șanț pe o porțiune de 1 m, starea inițială înseamnă starea de nou a drumului. Nu dacă am avut două gropi fac și eu două gropi și nu îmi mai pasă de ceea ce se întâmplă”, a transmis Paul Vasile.

De asemenea, pentru tot ceea ce va fi lucrare neconformă, Primăria va aplica sancțiuni direct persoanelor vinovate, după cum a mai spus Paul Vasile.

Comentarii

comentarii