Iarna a revenit în forță cu zăpada mieilor peste Banatul Montan şi peste pomii înfloriți VIDEO

Iarna a revenit în forță cu zăpada mieilor peste Banatul Montan. În alţi ani, zăpada mieilor, ultima zvâcnire a iernii aflată și ea în moarte clinică fiind virusată de data din calendar, era un prilej de bucurie. Oamenii ieșeau din case să se mai bucure odată de albul pur. Acum, in 23 martie 2020, frumusețera zăpezii târzii, a trecut aproape neobservată. Asta cu toate că ninsoarea a ținut mai bine de 10 ore. A nins și probabil va mai ninge peste Banatul Montan.

Temperaturile au scăzut considerabil. Cu o diferenţă de 22 de grade. Dacă sâmbăta dupămasa, la Reşita termometrele arătau 21 de grade, ieri, acestea abia au ajuns la minus un grad. În loc de soare şi vreme frumoasă, peste Caras Severin, a venit zăpada şi frigul.

Iarna a revenit în forță cu zăpada mieilor peste Banatul Montan. Diferențele de temperatură de la o zi la alta sunt de 22 de grade. Sâmbătă, temperaturile din termometre au fost de peste 20 de grade, iar luni după-amiază termometrele au arătat -1 grad. „Zăpada mieilor” a îmbrăcat Banatul de Munte în haine hibernale – care ar fi uşor de acceptat în lunile decembrie sau ianuarie, nu acum.Satele de pe Valea Almăjului par amorțite, nimic nu pare a le mai trezii la viață, nici măcar zăpada de 20 de centimetri. Teama că se pot infecta cu coronavirus, i-a baricadat pe toți locuitorii în propriile case. Doar fumul care iese pe coş, arată că satul este încă plin de viața.

În oraş, câte o maşină mai trece din când în când. În rest, ninge cu zăpadă mieilor de care nu se mai bucură nimeni. 

Un reportaj de Adi Neagu.

 

Comentarii

comentarii