Iata 5 sfaturi utile pentru curatenia de Paste

Se apropie Paştele şi, dacă încă nu te-ai apucat de curăţenia generală, este cazul să te grăbeşti. Pentru a nu te aglomera pe ultima sută de metri. Curăţenia generală nu se face într-o zi, aşa că va trebui să te înarmezi cu timp, răbdare şi produse dintre cele mai bune. Uite cum să te organizezi!

Curăţă aragazul şi cuptorul – Aragazul şi cuptorul sunt cele mai expuse atunci când vorbim despre pete de ulei, grăsime sau arsuri. Aşa că nu ar trebui să faci rabat de la calitate când cumperi produse de acest gen. Mai mult, foloseşte numai soluţii special destinate curăţării cuptorului şi aragazului.

Spală geamurile – Ca să ai geamuri impecabile, curate ca lacrima ar trebui să foloseşti soluţii speciale pe care le găseşti în comerţ. Uită de apă, spirt şi hârtie de ziar. Cumpără produse pe bază de alcool şi un spălător de geamuri cu bandă din cauciuc.

Nu uita de gresie şi faianţă – Gresia se curăţă cu detergent special care dezinfectează pardoseala, dar care elimină şi murdăria depusă. Deci, produsul trebuie să fie unul mai concentrat. Plăcile de faianţă se şterg folosind produse anticalcar. Asta pentru că, de obicei, pe faianţă cad stropi de apă de la chiuvetă sau de la cadă.

Dezinfectează obiectele sanitare – Obiectele sanitare se curăţă cu detartrant care îndepărtează piatra, rugina şi calcarul. De asemenea, trebuie luat în considerare faptul că obiectele sanitare precum cada, chiuveta şi vasul de toaletă trebuie şi dezinfectate.

Aspiră covoarele – Covoarele şi mocheta se aspiră foarte bine, iar apoi ar trebui curăţate temeinic mai ales dacă de-a lungul timpului ai scăpat pe jos cafea, suc, vin, ulei, mâncare, sosuri etc. Pe lângă produsele pe care le găseşti în magazine, pentru curăţarea covoarelor poţi folosi soluţii din apă cu oţet sau apă cu bicarbonat. Culorile se împrospătează dacă freci covorul cu frunze de varză sau sare grunjoasă.

Comentarii

comentarii