Iata câţi bani poţi să scoţi de la bancomat într-o zi

Băncile impun limite de retragere de la bancomate pentru a micşora daunele suferite în urma fraudelor bancare. Primele zece bănci din România au palfoane maxime de retrageri de la bancomate ce variază între 2.000 şi 10.000 de lei pe zi.

Principalul motiv pentru care băncile impun o limită pentru sumele maxime ce pot fi retrase de la ATM este acela de a menţine la un nivel cât mai scăzut pierderile rezultate din urma fraudelor bancare de tipul clonării de carduri.

Plafoanele maxime pentru retragerile zilnice mai sunt utile şi pentru a menţine la un nivel cât mai redus scurgerile de numerar din bancă, dar şi pentru încurajarea plăţilor cu cardul la comercianţi, prin utilizarea POS-ului.

Limitele de retragere de la bancomat ale primelor zece bănci din România după active:

BCR are o limită de retragere de la unităţile ATM de 3.000 lei şi de 10 tranzacţii pe zilnice pentru cardurile de debit Maestro şi Visa Classic. Cuantumul banilor ce pot fi retraşi într-o singură zi se poate mări, în cazul în care clientul face o cerere la bancă. Limita maximă poate ajunge, astfel, la 15.000 lei pentru o singură retragere.

BRD permite utilizatorilor cardurilor Mastercard Standard şi Visa Classic să scoată până la 7.000 lei pe zi şi maximum 10 tranzacţii.

La Volksbank, plafonul zilnic maxim admis pentru retragerile de la bancomate este de 3.500 lei pentru cardul de debit Visa Classic. Clienţilor le este permisă o singură retragere de numerar zilnică.

Alphabank permite utilizatorilor cardurilor de debit Visa Classic şi Visa Electron să retragă până la 4.000 lei de la bancomat, fără să aibă o limită de tranzacţii zilnice.

CEC Bank are un plafon maxim de retragere de la bancomat de 3.500 lei în 24 de ore pentru cardurile de debit Visa Electron şi Mastercard. Clienţii CEC Bank nu au o limită de operaţiuni ce pot fi făcute până la plafonul de 3.500 lei.

UniCredit Ţiriac limitează suma ce poate fi retrasă într-o zi de la bancomate la 4.000 lei pentru cardurile de debit Visa Electron/Classic şi Mastercard Maestro/Mass. Utilizatorii cardurilor Visa Electron şi Mastercard Maestro pot face până la opt retrageri într-o zi, iar cei ai cardurilor Visa Classic şi Mastercard Mass au dreptul la zece retrageri.

La Raiffeisen Bank, într-o zi, clienţii care deţin carduri de debit Visa Electron şi Mastercard Maestro pot retrage maximum 3.000 lei de la bancomat. Acest plafon poate fi ridicat la cererea clientului. Banca nu are o limită pentru operaţiunile de retragere de la ATM.

Banca Transilvania are unul dintre cele mai mari plafoane pentru retragerile de la ATM, de 9.000 lei pentru clienţii care deţin carduri de debit Visa Electron şi Mastercard Mondo. Această sumă poate fi retrasă în maximum zece tranşe.

ING Bank are o limită de retragere de 10.000 lei pentru cadurile de debit Visa Electron şi Mastercard Standard. ING are cel mai mare plafon dintre băncile luate în calcul, însă banca are o limită de 20.000 lei pentru banii ce pot fi retraşi de la unităţile ATM în termen de patru zile. Într-o zi pot fi efectuate maximum cinci retrageri, iar în patru zile consecutive pot fi efectuate maximum zece.

Suma maximă ce poate fi retrasă de la Bancpost într-o zi este de 2.000 lei pentru posesorii cardurilor de debit Mastercard Maestro. Bancpost are cel mai mic plafon de retrageri zilnice, dar acesta se poate modifica până la o limită de maximum 4.000 lei printr-o cerere scrisă înaintată băncii.

Citeste tu mai departe aici: https://www.money.ro/cati-bani-poti-sa-scoti-de-la-bancomat-intr-o-zi/

Comentarii

comentarii