IEPURASUL LE-A ADUS 230 DE AMENZI – SĂRBĂTOAREA PAȘTELUI, ÎN SIGURANȚĂ

Pentru siguranţa cetăţenilor, în zilele de Paște, polițiștii cărășeni au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier. În urma activităților desfășurate, au fost aplicate peste 230 de sancţiuni contravenţionale.

În perioada 14 – 17 aprilie a.c., pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, polițiștii au desfășurat 56 de acțiuni și controale, intervenind la 190 de evenimente.

Polițiștii au aplicat 239 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 32 la Legea nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încalcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 7 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite și 19 la alte acte normative.

În urma acțiunilor pentru prevenirea accidentelor rutiere și salvarea de vieți, au fost aplicate 181 de sancțiuni la O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, dintre care 103 pentru viteză.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 103.125 de lei.
Ca măsuri complementare, au fost reținute 12 permise de conducere, pentru consum de alcool, viteză și alte abateri.
Mulțumim cetățenilor care respectă legea, contribuind astfel la menținerea unui climat de liniște și siguranță.
***
La data de 14 aprilie a.c., în jurul orei 20.00, un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Reșița, a condus un autoturism pe D.N.58, dinspre Reșița spre Caransebeș. La km 36+900m, bărbatul a comis un accident rutier soldat doar cu pagube materiale.
Polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene l-au testat pe bărbat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul Județean din Reșița unde i-a fost recoltată o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Pe numele lui s-a întocmit dosar penal.
~
Duminică, 16 aprilie a.c., în jurul orei 12.50, pe D.N.57, între localitățile Coronini și Berzasca, a avut loc un accident rutier.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, polițiștii din Moldova-Nouă au stabilit că un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Liubcova, a condus un autoturism dinspre Berzasca spre Coronini. Alături de el, în autoturism se mai aflau alte trei persoane, dintre care o minoră în vârstă de 6 ani. La km 82+100m, după ce a trecut de un sector de drum în curbă cu vizibilitate redusă spre dreapta, a pătruns parțial pe sensul opus de mers și cu partea stângă-față a intrat în coliziune frontală cu partea stângă-față a unui autoturism care circula regulamentar din sens opus și care era condus de o femeie în vârstă de 48 de ani, din Radimna. În autoturismul condus de aceasta, se mai afla o persoană.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a minorei în vârstă de 6 ani și rănirea ușoară a conducătorilor auto și a pasagerilor din cele două autoturisme, toți fiind transportați la spitalele din Moldova-Nouă, Timișoara și Caransebeș pentru îngrijiri medicale.
Conducătorii auto nu au fost testați cu aparatul etilotest, însă le-au fost prelevate mostre biologice de sânge pentru a stabili dacă se aflau sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

~
La data de 17 aprilie a.c., în jurul orei 19.50, pe D.J.586 A, pe raza comunei Dognecea, a avut loc un accident rutier.

Polițiștii din Bocșa s-au deplasat la fața locului iar în urma cercetărilor efectuate au stabilit că un tânăr în vârstă de 19 ani, din Dognecea, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Dognecea, din direcția Bocșa spre Călina, s-a angajat în efectuarea unei manevre de depășire a două autoturisme oprite pe partea carosabilă, moment în care a surprins și accidentat un pieton care a coborât dintr-un autoturism.

În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a pietonului, fiind transportat la spitalul din Reșița pentru îngrijiri medicale.

Conducătorul autoturismului a fost testat, rezultatul fiind negativ.
Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Comentarii

comentarii