Imagini ca-n povești pe DN57B – Stâncile și cascadele din Cheile Minișului s-au împodobit cu perdele de cristal EXCLUSIV VIDEO

Imagini ca-n povești pe DN57B – Stâncile din Cheile Minișului s-au împodobit cu perdele de cristal. Cei care vor să vadă Cascadele Bigăr și Cârșa, Lacul Gura Golumbului și Cheile Minișului și stâncile de pe marginea drumului DN57B împodobite cu perdele de gheață și țurțuri imenși cât vezi cu ochii, ar face bine să facă o excursie pe Valea Almăjului în această perioadă.

Multă lume știe cum arătă obiectivele turistice de pe Cheile Minișului în perioada de vară, dar prea puțini sunt aceia care au văzut aceste minuni ale naturii după valul de ninsori și ger din ultima perioadă. Pe pereții de stâncă s-au format țurțuri imenși, chiar și pe ce a mai rămas din Cascada Bigăr, s-a format perdele din țurțuri de gheață. 


Însă, cele mai frumoase imagini din Banatul de munte în această perioadă, după părerea noastră și a multor turiști care au trecut prin Defileul Minișului iarna, le găsiți la 50 – 60 metri mai jos spre Bozovici de faimoasa cascadă, pe peretele de stâncă din marginea râului Miniș. Gerul cu degete de frig a țesut draperii și perdele de gheață pe zeci de metrii pătrați. Gerul a creat un adevărat colos de gheață, un palat din cleștar ce se reflectă oglinda și undele Minișului exact acolo unde albia formează un mic golf pe malul apei.


Suflarea rece a iernii a învăluit pereții de stâncă cu perdele imense de gheață. Totul s-a transformat într-un grandios Regat de Gheață ce așteaptă să fie admirat de către trecători. Cei care trec în această perioadă prin zonă, rămân înmărmuriți, fără cuvinte, rămân profund impresionați de minunea creată de natura în aceste zile geroase din luna ianuarie a anului 2022. Și unde mai pui că aceste minuni poate fi admirate și fotografiate ……..chiar din mașină. 

Un reportaj de Adi Neagu

Comentarii

comentarii

One thought on “Imagini ca-n povești pe DN57B – Stâncile și cascadele din Cheile Minișului s-au împodobit cu perdele de cristal EXCLUSIV VIDEO

Comentariile sunt închise.