Imagini dezolante la Tunelul Dragostei de la Obreja VIDEO

Imagini dezolante la Tunelul Dragostei de la Obreja. Tunelul iubirii de la Obreja de pe linia ferată Caransebeş – Oţelu Roşu, nu mai există. Acum, când ochiul este bucurat de culorile toamnei, din păcate, la tunelul vegetal al dragostei sau iubirii, te întâmpină un morman de crengi şi tufe fără nici o formă şi un munte de nepăsare. Din păcate, de aceleași imagini și de o dezamăgire imensă, au avut si au parte și turiștii care ajung aici atrași de imaginile de pe internet. Tunelul dragostei nu mai există. A fost ucis și dărâmat de nepăsare.

Renumit cândva pentru frumuseţea sa, tunelul format din crengile copacilor şi vegetaţiei crescute pe marginea linii ferate, a atras numeroşi turişti din ţară şi din străinătate. Nu puţine au fost cuplurile de miri care au venit la Obreja pentru a face pozele pentru albumul de nuntă. Toți au aflat de tunel de pe internet, nici măcar o singură dată, nu a fost promovat – nici de autoritățile locale și nici de cele județene. În schimb a fost băgat în seamă de străini. În urmă cu vreo 4 ani, Parlamentul European, a publicat pe o nouă listă Foursquare, (care cuprinde 28 de „comori ascunse” ale Uniunii Europene (UE) care trebuie vizitate nn.) ca destinație de turism ,,Tunelul dragostei și al iubirii de la Obreja, România”. Ei au putut, ai noștrii, cei din Caraș – nimic. N-au mișcat un ac. Dovadă că 70% dintre cei intervievați de noi, habar nu aveau de existența acestuia la Obreja.

 

 

Info – (Astfel, lista conţine lacul Morskie Oko din oraşul polonez Zakopane, Giant’s Causeway, un obiectiv ce constă în aproximativ 40.000 de coloane de bazalt interconectate, situat în partea de nord-est a Irlandei de Nord, insula Inishbofin din Irlanda, Rota Vicentina din Portugalia, Le Lac-d’Issarlès din Franţa, insula Samothraki din Grecia, castelul Gyula din Ungaria, buncărul sovietic secret din oraşul Līgatne din Letonia, plaja Lara din Turcia, muzeul Niedersulz din Austria, Louisiana Museum of Modern Art din Danemarca, castelul de nisip Lappeenranta Soikoon din Finlanda, plaja San Blas din insula Gozo, Lubenice din insula croată Cres, pădurea Hallerbos din Belgia, pădurea Kaleto din Bulgaria, Parcul Naţional Sarek din Suedia, oraşul Klaipėda din Lituania, calea ferată abandonată dintre oraşele Oţelul Roşu şi Caransebeş – Tunelul Iubirii, lacul Peipus situat la graniţa dintre Estonia şi Rusia, oraşul Erfurt din Germania, deşertul Tabernas din Spania, parcul naţional De Hoge Veluwe din Olanda, lacul Bled din Slovenia, peştera Belianska din Slovacia, muzeul Skoda din Republica Cehă, oraşul Assisi din Italia şi muzeul de istorie Bock din Luxembourg.)

 

Imagini dezolante la Tunelul Dragostei de la Obreja . Din păcate, odată cu suspendarea circulaţiei feroviare în urmă cu 5 ani, tunelul s-a distrus încet – încet. Cei de la CFR, nu au văzut oportunitatea unui asemenea magnet turistic apărut pe gratis. Nu au fost în stare să pună în circulaţia măcar o locomotivă odată pe săptămână, pentru a menţine tunelul. Puteau pune o drezină sau niște vagoane vechi care să circule pe această rută. Puteau vinde bilete, puteau face magneți și vederi cu aceste imagini. Acum, este prea târziu. Totul este distrus. Au mai rămas doar fotografiile.

Din păcate, fizic, administraţia publică locală nu poate face nimic. Chiar dacă ar vrea, intervenţia la calea ferată ar înseamnă încălcarea legii. În plus, autorităţile judeţene nu s-au ocupat de promovarea acestui obiectiv. Nici tinerii din Caransebeş si din Reșița, nu prea ştiu nimic de tunelul dragostei. În Ucraina, un obiectiv asemănător, este promovat așa cum trebuie și atrage anual mii de turiști din toată lumea. La noi, nimeni nu a mișcat un pai. În afara câtorva fotografii de pe internet O vorbă românească spune că ,,Dumnezeu îți, dar nu îți bagă și în straiță”.

Imagini dezolante la Tunelul Dragostei de la Obreja. Cele mai multe informaţii le-am obţinut de la punctul de informare turistică din Caransebeş. Acolo, o tânără foarte bine pregătită, Roxana Novacovici – inspector la biroul de turism, cunoștea foarte bine situația, a promovat obiectivul, dar puterea ei se oprește doar la acest nivel.  Iată cum arată tunelul acum si priviți cum arăta în urmă cu 4 – 5 ani.

 

Comentarii

comentarii