Împlinirea a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului a fost marcată în Reșița VIDEO

Împlinirea a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului a fost marcată în Reșița. Reprezentanții Forului Democratic ai Germanilor din Caraș-Severin i-au invitat pe elevii Colegiului Național Diaconovici-Tietz la un dialog despre însemnătatea acestui moment.

La o altfel de oră de istorie au participat elevii claselor liceale Colegiului Național Diaconovici-Tietz din Reșița. Aceștia au parcurs, prin intermemediu unor prezentări făcute chiar de ei, etapele construirii Zidului Berlinului, cea a însemnat  să trăiești în umbra acestei construcții, la dărâmarea lui și au forbit despre ce ar trebui să învețe generația lor din aceste momente ele istoriei.
Împlinirea a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului a fost marcată în Reșița. Zidul Berlinului a fost construit, inițial, pe 13 august 1961 și a fost demolat în săptămânile de după 9 noiembrie 1989. Concepută de administrația liderului comunist al Germaniei Răsăritene, Walter Ulbricht, zidul a constituit o barieră de separare între Berlinul Occidental și Republica Democrată Germană timp de aproape 28 de ani.

Comentarii

comentarii