Administratie

Impozite majorate cu 500% in unele cazuri, la Resita VIDEO

Consilierii locali din Reşiţa au aprobat majorarea impozitelor cu 200 până la 500 la sută pentru clădirile neîngrijite aflate în proprietatea societăţilor comerciale şi a instituţiilor publice.

„Sigur, sună bombastic, 200 la sută, 500 la sută, dar având în vedere că cele mai multe clădiri sunt amortizate în procent integral sau aproape integral, sumele oricum sunt derizorii. Erau derizorii şi înainte şi vor fi derizorii şi după majorare. De exemplu, un hotel cum este cel din centrul municipiului Reşiţa plătea 1.100 lei, iar după majorări, va plăti între 3.000 şi 4.000 de lei. Sunt agenţi economici care au chiriaşi de la care încasează circa 20.000 de euro pe an chirie, plăteşte 640 de lei şi ar trebui să-şi facă aticul de la clădire. Dacă nu şi-l face, va plăti 2.400 de lei, deci nu e o dramă”, a declarat primarul Ioan Popa.

Primarul spune că, în acest fel, nu vrea să adune mai mulţi bani de la contribuabili, ci doreşte să tragă un semnal de alarmă, pentru ca toată lumea să contribuie la înfrumuseţarea oraşului prin aceste acţiuni de reabilitare a clădirilor.

Comentarii

comentarii