@Breaking newsActualitate

Impuscati si ingropati in gropi comune la Caransebes VIDEO

Impuscati si ingropati in gropi comune. REZULTATELE CELEI DE-A DOUA CAMPANII DE INVESTIGAȚII ARHEOLOGICE DESFĂȘURATE DE IICCMER ÎN MUN. CARANSEBEȘ, JUD. CARAȘ-SEVERIN. Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), în colaborare cu Parchetul Militar Timișoara, a desfășurat în perioada 15-18 octombrie 2019 a doua campanie de investigații arheologice în mun. Caransebeș din județul Caraș-Severin.

 

 

Acțiunea a continuat cercetările începute în cursul lunii iunie din acest an în curtea Cercului Militar din oraș unde au fost descoperite mai multe morminte, despre care se presupune că unele ar putea aparține unor opozanți anticomuniști uciși în timpul anchetelor Securității sau executați prin împușcare în urma unor sentințe judecătorești.

 

Impuscati si ingropati in gropi comune. Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului continuă cercetările în curtea Cercului Militar din Caransebeș. Aici, în anii 50, funcționa o unitate militarizată a fostei Securități.În urma investigației arheologice, au fost descoperite oseminte despre care există indicii că aparțin unor opozanţi anticomunişti care au fost omorâţi în anchetele Securităţii, sau au fost executaţi prin împuşcare în urma unor sentinţe judecătoreşti.

 

Investigația arheologică în curtea fostului Comandament Unic, au început in vara acestui an, ca urmare a unei sesizări făcute de arheologul Richard Petrovszky. La mijlocul anilor 70, acesta activa în cadrul muzeului din Caransebeş şi a fost sesizat de un subofiţer de miliţie, că s-au găsit oase umane în timpul lucrărilor la un imobil de locuințe.

 

REZULTATELE CELEI DE-A DOUA CAMPANII DE INVESTIGAȚII ARHEOLOGICE DESFĂȘURATE DE IICCMER ÎN MUN. CARANSEBEȘ, JUD. CARAȘ-SEVERIN

 

Impuscati si ingropati in gropi comune. Locul în care au loc săpăturile și în care au fost găsite, până acum, 8 schelete, a fost denumit de catre specialiști „triunghiul morții” cu varfurile in cladirile Comandamentului, a Securitatii si a penitenci.arului

Scheletele găsite sunt într-o stare avansată de descompunere, iar modul în care sunt dispuse, indică faptul că victimele nu au fost îngropate creștinește ci au fost, practic, aruncate în gropi săpate la mică adâncime.

 

Impuscati si ingropati in gropi comune. Cercetările în acest caz vor continua cu încă o campanie şi se vor extinde, cel mai probabil, şi în curtea fostului penitenciar. În anii 50, Caransebeșul a fost epicentrul represiunii împotriva opozanților regimului comunist.

Comentarii

comentarii