UPDATE În loc de halat alb, s-a ales cu o zeghe – Spaga sa ajunga la spital

UPDATE

După ce au fost reținuți pentru 24 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și cumpărare de influență, Horia Vădrariu și Cristian Vijijoii, polițist de frontieră, au ajuns în arestul poliției pentru următoarele 30 de zile. Soția polițistului, Svetlana Vijijoii a primit de la instanță control judiciar pentru 60 de zile. Decizia aparține magistraților Tribunalului Județean Caraș-Severin. – See more at: http://argument-cs.ro/content/horia-v%C4%83drariu-s-a-%C3%AEntors-din-nou-%C3%AEn-arest-l-a-urmat-un#sthash.3jL0V5U0.dpuf

Au vrut să cumpere un post de asistenă la Spitalul Județean din Reșița cu 2000 de euro și au ajuns după gratii. Este vorba de un polițist de frontieră, soția sa și un intermediar.

Totul s-a întâmplat conform procurorilor astfel: În data de 25/26.08.2015, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin cu sprijinul DGA Caraş- Severin a dispus reţinerea a doi inculpaţi, doi soți, el polițist de Frontieră, ea asistentă medicală, ce dorea să susțină un examen pentru un post la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, dar şi a unui intermediar, Horia Vădrariu, care a executat deja o pedeapsă pentru folosirea unor file CEC fără acoperire.

Cei trei au fost reținuți pentru 24 ore, pentru comiterea infracţiunilor de dare de mită şi cumpărare de influenţă. S-a reţinut că, în după amiaza zilei de 23 august, un polițist de frontieră şi soţia sa s-au întâlnit cu un angajat al Spitalului Județean de Urgență din Reșița căruia i-au oferit în mod direct suma de 2000 euro pentru ca acesta, în calitate de preşedinte al comisiei de examinare la concursul de ocupare a posturilor de asistent medical, să înlesnească obţinerea unei note de promovare pentru soția polițistului.

În data de 24.08.2015, Horia Vrădariu l-a contactat pe Marian Sorca, oferindu-i acestuia o sumă de bani, respectiv suma de 400, fără a indica moneda (din cercetări rezultând că este vorba de euro) în legătură cu exercitarea atribuţiilor sale de serviciu ca preşedinte al comisiei de examinare, concurs care s-a desfăşurat în cursul aceleiaşi zile.În cauză, se fac audieri complexe în acest moment, existând posibilitatea ca procurorul de caz să se adreseze Tribunalului Caraş-Severin cu propunere de arestare preventivă, pe baza probelor existente până în acest moment.

În cauză, a existat un denunţ în data de 23.08.2015. În comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș Severin se menţionează că acţiunea a beneficiat de sprijinul specializat al S.R.I.

Comentarii

comentarii