În plină primăvară, pe Muntele Mic, se schiază ca la Crăciun și probabil se va schia și de Paști VIDEO

Horațiu Buna, unul dintre veteranii de pe Muntele Mic care a început aici o afacere în urmă cu peste 10 ani, spune că ,,Nu îmi aduc aminte ca în ultimii 10 ani, sā fi avut un strat atât de consistent de zāpadā pe Muntele Mic la început de aprilie. Avem un strat mediu de zāpadā cu puțin sub un metru, si azi – (sâmbătă 10 apr nn) temperatura maximă a fost de -5 grade Celsius.

Conform prognozei, a urmat un weekend cu soare puternic și temperaturi in creștere, dar care vor rămâne încă semnificativ scăzute, îndeosebi pe timpul noptii. Buna mai spune că ,,Cine mai dorește sā punā schiurile in picioare, sau sa se dea cu sania, va avea surpriza sa găsească un peisaj alb, hibernal, de mijloc de iarna, la Muntele Mic”.

Sâmbătă și duminică, pe Muntele Mic au fost câteva sute de turiști. Pârtiile au funcționat din plin, la fel ca și localurile și restaurantele. De săptămâna viitoare, Pârtia Borlova va rămâne închisă în timpul săptămânii. Daca vremea si zăpada vor permite, pârtiile vor fi deschide in zilele de weekend sau în funcție de solicitări.

A Consemnat Adriana Marchescu.

Comentarii

comentarii