@Breaking newsActualitate

În prima zi de Crăciun, polițiștii cărășeni au fost la datorie – Bețivani și drogați la volan

În prima zi de Crăciun, polițiștii cărășeni au fost la datorie și au acționat pentru siguranța circulației pe drumurile publice

Infracțiuni constatate de polițiștii rutieri

Ieri-noapte, la ora 02.31, polițiști de la Poliția Orașului Moldova Nouă au oprit pentru control, pe DN 57, în localitatea Coronini, un autoturism care circula din direcția Berzasca către Moldova Nouă, condus de un tânăr de 25 de ani, din Berzasca, care, fiind testat cu aparatul etilotest, avea o alcoolemie de 0.53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot ieri-noapte, la ora 01.25, polițiști de la Secția 4 Poliție Rurală Mehadia, au oprit în trafic, pe DJ 608, în comuna Cornereva, un autoturism care circula din direcția Rusca către Teregova, condus de un tânăr de 19 ani care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar la testarea cu aparatul etilotest avea o alcoolemie de 0.38 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt tânăr de 20 de ani, din Reșița, a fost depistat ieri-noapte, la ora 01.20, de către polițiști de la Biroul Rutier Reșița, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Revoluția din Decembrie, din municipiu, testarea DrugTest indicând, în cazul acestuia, rezultat pozitiv pentru amfetamină.

În dimineața zilei de Crăciun, la ora 06.20, polițiști de la Secția 4 Poliție Rurală Mehadia au oprit pentru control, în localitatea Valea Bolvașnița, un autoturism care se deplasa din direcția DC 30 – Valea Bolvașnița către DN 6. Fiind testat cu aparatul etilotest, conducătorul autoturismului, un tânăr de 22 de ani, din Mehadia, avea o alcoolemie de 0.95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus de polițiști la cel mai apropiat Centru de Permanență pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, însă tânărul a refuzat recoltarea.

Într-o altă situație, azi-noapte, la ora 01.20, polițiști de la Biroul Rutier Reșița au oprit pentru control, pe strada Primăverii din municipiu, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, în cazul căruia aparatul DrugTest a indicat rezultat pozitiv pentru THC.

În toate cazurile prezentate mai sus au fost întocmite dosare penale, iar polițiștii continuă cercetările pentru tragerea la răspundere penală a celor vinovați.

Alcoolul și drogurile la volan pot conduce la producerea unor tragedii pe drumurile publice.

Circulați conștient și responsabil! Nu vă puneți în pericol viața și nu fiți indiferenți față de ceilalți participanți la trafic!

Comentarii

comentarii