În Reșița va apărea un nou cartier? VIDEO

În Reșița va apărea un nou cartier! Este vorba de un proiect în apropierea morii Juracek, unde vor fi construite o serie de locuințe sociale. Municipalitatea dorește să atragă fonduri europene, iar termenul limită este 28 martie.
După ce Primăria Reșița a achiziționat 27 ha de la TMK, angajații instituției s-au și pus pe treabă. Iar în cazul terenului din apropierea morii Juracek au propus un carter de locuințe sociale și rezidențiale. Termenul de depunere pentru finanțare euroapeană este de 28 martie, iar consilierii locali au aprobat într-o ședință extraordinară documentele necesare pentru ca proiectul să fie depus în termenul prevăzut.

„Din cele 27 ha, avem nevoie de câteva pentru un plan urbanistic zonal (PUZ) în zona Stavila, moara Juracek. Acolo avem 8,5 ha cumpărate de la TMK și vom face un PUZ pe locuire socială și locuire rezindențială la nivelul P+1, P+2, practic va rezulta un cartier întreg acolo plus niște benzi de legătură. Încercăm să rezolvăm o problemă pe care o avem cu așa zisa centură a Reșiei. Era problematic pentru camioane și încercăm să găsim o altă modalitate de a coborî de la uzina de apă spre Lent ca să putem traficul mare pe zona aia”, a declart Ioan Popa, primarul Reșiței.

O altă zonă care va suferi transformări radicale este zona Mociur, unde autoritățile locale doresc să contruiască în continuare cu pistele de bicletă prin bucla Bârzavei”,

Comentarii

comentarii