Putin: ”Dacă Erdogan nu oprește sprijinirea teroriștilor în Siria, voi readuce problema din vremea țarului Nicolae al II-lea, reîntoarcerea Constantinopolului (Istanbul) la creștini”

Putin: ”Dacă Erdogan nu oprește sprijinirea teroriștilor în Siria, voi readuce problema din vremea țarului Nicolae al II-lea, reîntoarcerea Constantinopolului (Istanbul) la creștinii”.

Potrivit portalului informațional “Real News”, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a făcut un apel la delegația Bisericii Ortodoxe din Ucraina și încă o dată, a reiterat faptul că nimic nu poate scutura uniunea de sânge etern cu Ucraina, în ciuda toate eforturile rău intenționate ale juntei occidentale venite la putere în Kiev, adăugând: “renașterea neo-fascismului în Ucraina e o infecție cu cangrenă, care se pot răspândi pe întreg continentul european, iar noi, poporul Federației și urmașii Uniunii Sovietice, intenționăm să oprim ciuma.”

În ceea ce privește criza de cinci ani din Siria, Putin a început o tiradă dură împotriva planurilor teribile ale președintelui turc despre renașterea Imperiului Otoman, sprijinind teroriștii Al-Qaeda din Siria și Irak. El a spus că perspectiva armistițiu pe termen lung în Siria rămâne incert, din moment ce atitudinea militantă a Ankarei și alianța dezastruoasă cu Arabia Saudită e împotriva păcii în regiune. “Dacă Turcia nu încetează să sprijine ramura siriană al Al-Qaida, am de gând serios pentru a finaliza lucrarea începută de ultimul țar Nicolae al II – lea: în timpul primului război mondial, țarul a încercat să aducă înapoi creștinilor Constantinopolul (Istanbul) și pentru a proteja accesul marin al Rusiei, eliberând Dardanele și Bosfor, dar ghinionu-l la împiedicat “, citat al agenției de știri TASS. Rusia vrea eliberarea Constantinopului ortodox ocupat de turcii lui Mahommed în 1453.

Nicolae_al_II-lea

Putin a mai spus:” Noi de asemenea, protejăm suveranitatea Greciei asupra Ciprului și facem apel la regimul turc să pună capăt ocupației sale de zece ani, a insulei mediteraneene. ”

NapocaNews.com

putin-avion

Comentarii

comentarii