Încă un pas pentru preluarea transportului public de către Primărie.

Încă un punct bifat în demersul privind preluarea transportului public local de către Primărie.
Săptămâna a început cu încă o ședință extraordinară a Consiliului Local Reșița. Primarul Popa a explicat că era nevoie de această ședință urgență deoarece odată cu constituirea Societății de Transport Public Reșița, Consiliu Local avea nevoie de un reprezentant în Adunarea Generală a Acționarilor. Cel care a fost ales pentru această atribuție este consilierul local PNL Hadrian Popescu.

”L-am numit pe domnul Hadrian Popescu în acest rol, astfel încât dânsul va putea semna contractul de muncă al administratorului Gelu Ardeleanu. E un pas important pentru că după aceea începem să facem documente la bancă, conturi, CUI-uri și așa mai departe”, a explicat Popa necesitatea convocării acestei ședințe de CL.

În luna august a acestui an contractul pe care municipalitatea îl are cu firma SC Spedition Ro-A-Tir SRL privind transportul public urban va expira, așa că administrația locală face demersuri pentru a preluat transportul public, prin această societate înființată. În ceea ce privește mijloacele de transport care vor fi folosite din vară, edilul are două variante la care s-a gândit. Una dintre ele ar fi păstrarea mijloacelor de transport deja existente și pe care în prezent le folosește firma de transport, fie vor fi achiziționate alte mijloace de transport până la introducerea sistemului de transport public cu tramvaiul, după cum a precizat Ioan Popa.

În momentul de față firma Ro-A-Tir are 12 autobuze care circulă pe traseul comun al orașului, 6 microbuze și 2 mijloace de transport de rezervă.

Comentarii

comentarii