Incendiu de bloc cu un mort şi zeci de evacuaţi la Reşita in dimineata alegerilor EXCLUSIV VIDEO

Un mort, 24 de oameni evacuați şi două apartamente distruse în totalitate de un incendiu devastator izbucnit în această dimineaţă într-un bloc de locuinţe din Reşita de pe Aleea Romanitei. Focul a fost sesizat de vecini în jurul orei 4 şi imediat s-a dat alarma. Fumul gros a invadat scara blocului cu patru etaje.
Cel puţin 24 de locatari au fost evacuaţi din scara blocului. Unii s-au auto evacuat, alţii au fost scoşi de pompieri cu autoscara culisabilă sau de pompieri, cu tărgile. Trei locatari evacuaţi au ajuns la UPU la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşita duşi de maşinile ambulanţei. Aceştia au făcut atac de panică. ÎN rest, nimeni nu a fost rănit.

Incendiul a pornit la etajul 3 în apartamentul uni bărbat în vârstă de 55 de ani care locuia singur. Vecinii spun că acesta consuma alcool în mod frecvent şi că avea obiceiul să strângă în casa fel de fel de lucruri vechi. Vecinii spun că din apartamentul acestuia s-a simţit miros de fum încă de sâmbătă după-masă, că au anunțat pompierii şi poliţia, dar ca acesta nu a vrut să deschidă uşa.

Pentru stingerea focului care a distrus două apartamente, cel de la etajul 3 şi cel de deasupra de la etajul 4, au intervenit 4 echipaje de pompieri. La faţa locului au acţionat echipajele ambulantei şi cel de la SMURD care au acordat primul ajutor, sau au transportat oamenii la spitalul de urgenţă.


Operatorii de la gaze şi curent electric, au oprit alimentarea pe scară. Lupta cu focul a durat mai bine de 3 ore iar proprietarul apartamentului de unde a pornit incendiul a fost găsit în casa carbonizat. La faţa locului sunt prezenţi poliţiştii de la serviciul criminalistic care au deschis un dosar de cercetare penală. Pompierii militari vor stabili cauza de la care a pornit incendiul care a distrus două apartamente şi a dat peste cap viaţa locuitorilor de pe scara blocului.

Iata si opinia unui cititor, Ionel Cristun, opinie care reprezinta adevarul gol-golut:

S-a gândit oare cineva că blocurile din România sunt adevărate temniţe din care în caz de incendii grave nu mai ai scăpare? Păi să analizăm puţin starea de fapt: – hidrante pe palier, nu mai există (cel puţin la blocurile noi), scările de bloc nu sunt dotate cu extinctoare, ieşiri de urgenţă (faimoasele scări metalice exterioare de la blocurile americane), inexistente! Ieşirile de urgenţă de la parterul blocurilor, la cele mai multe blocuri sunt blocate. Oamenii n-au nici cea mai mică instrucţie de acţiune în caz de incendiu, că, de pildă, în cazul de faţă, cel de deasupra, să deschidă toate robinetele şi să-şi inunde apartamentul, pentru că apa să ajungă şi la cel de dedesubt, astfel încât, până la sosirea pompierilor să fie oarecum ţinut sub control focul (mai bine îţi inunzi casă decât să-ţi ia foc şi oricum când vin pompierii ţi-o inunda că trebuie să stingă focul. Inundând personal, previi arderea bunurilor din locuinţa şi ajuţi la stoparea extinderii focului la apartamentul tău şi al vecinilor! Cineva instruit şi însărcinat să meargă să oprească gazul de la contorul central şi în caz de nevoie şi curentul electric. Blocurile vechi din Moroasa, au în dotare din construcţie, hidrante! Un lucru bun, la care proiectanţii şi constructorii comunişti s-au gândit, cu toată pofta lor de economisirea materialelor, dar a primat siguranţa construcţiei! Noi acum, dăm în patronii de baruri, restaurante, cluburi, discoteci că n-au ieşiri de siguranţă sau alte drăcovenii, dar la blocurile de locuinţe, nu-i pasă nimănui, să instituie măsuri de diminuare a pierderilor materiale şi de vieţi în caz de incendiu! Încă o dovadă a imbecilităţii

Comentarii

comentarii