Incendiu de la lumânări în această dimineață la capelă mortuară din cimitirul 8 din Reşita VIDEO

Un incendiu a fost observat la timp înainte ca la Reşita să se întâmple o grozăvie. Acoperișul capelei mortuare din Cimitirul 8 din Reşita a luat foc în această dimineață. Cauză probabilă par a fi lumânările lăsate aprinse la ușa capelei.

Cu toate că acest lucru este interzis și afișat în fiecare capelă, aseară când aparținătorii au plecat acasă de la priveghi și au închis ușa capelei, aceștia au scos lumânările la ușa capelei și le-au lăsat să ardă. Fiind vorba de mai multe lumânări îngrămădite pe un suport, acestea s-au topit și ceară a luat foc. O scânteie a fost luată de vânt și purtată la acoperișul cu structură din lemn. De acolo și până la aprinderea lemnului uscat nu a mai fost decât o problemă de timp.

Din fericire incendiul a fost văzut pe camerele de supraveghere ale Serviciului de Pompe Funebre și au fost anunțați pompierii militari care au sosit la capelă cu două autospeciale. Au ars aproximativ 10 metri de acoperiș și focul a fost stins la timp înainte de a ajunge la persoanele defuncte depuse în capela – în total 3 decedați.

,,Am luat primele măsuri ca să curățăm locul și ca totul să fie în siguranță și capelele să poată fi folosite în continuare până vom trece la schimbarea acoperișului” a declarat Daniel Călin, directorul Direcţiei pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local Reșița.

Comentarii

comentarii