Incendiu de pădure si vegetație uscată în Munții Semenic si in jurul Resitei video

Actualitate

Peste 30 de pompieri și angajați ai Ocolului Silvic sunt pregătiți să intervină în zona de manifestare, pentru stingerea focarelor. Pentru eficientizarea misiunii de stingere, a fost solicitat și un elicopter al Inspectoratului General de Aviație prevăzut cu dispozitiv de stingere Bambi Bucket.

Incendiul se manifestă la litieră, în pădure de gorun, fag și pin, având un front de aproximativ 2km si o suprafață de este 10 ha. Elicopterul a început deplasarea spre Caransebeș incă de aseară, dar având în vedere lăsarea întunericului, elicopterul nu a efectuat misiuni de aruncare a apei, dar a rămas în zonă şi va interveni pe parcursul zilei de azi în funcţie de condiţiile meteo.

Pe parcursul zilei de azi, peste 30 de pompieri militari din cadrul Detaşamentelor de Pompieri Reşita şi Caransebeş împreună cu 15 angajaţi ai Ocolului Silvic Păltiniş continua intervenţia pentru lichidarea incendiului izbucnit ieri în Munţii Semenic intre Garana si Linderfeld. Elicopterul IGAv care a ajuns ieri în judeţul nostru a decolat pentru efectuarea unei misiuni de recunoaştere.

În urma recunoaşterii efectuate în această dimineaţă, s-a constatat că incendiul din Munţii Semenic se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 10 ha. Elicopterul a început misiunile de zbor pentru aruncarea cu apă asupra focarelor. Alimentarea dispozitivului special se va efectua din lacul Zervesti.

Mai multe incendii de vegetatie si litiera de padure au fost semnalate pe parcursul noptii si in jurul Resitei. Un asemenea fenomen se manifesta e dealul Ranchina deasupra centralei electrice de la Grebla. Focul a trecut de coama dealului si coboara spre cartierul Marginea. ISU Semenic a amplasat un echipaj dotat cu o autospeciala in curtea azilului de batrani din Resita, loc opus cu hidrocentrala Grebla.


Stire in curs de actualizare.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.