Incendiu de pădurea la Câlnic în marginea Reșiței cu pericol de extindere la casele din apropiere video

Pompierii militari intervin în forță pentru stingerea unui puternic incendiu de vegetație și pădure izbucnit la marginea cartierului Câlnic din Reșița. Un puternic incendiu de vegetație a izbucnit astăzi, la orele prânzului. Locuitorii din zonă priveau îngroziți cum pădurea și vegetația uscată ardeau, iar focul se apropia zona caselor. Oamenii sunt convinși că focul a fost pus în mod intenționat.

O coloană de fum se putea vedea ridicându-se din spatele unor case din cartierul Câlnic al municipiului Reșița. Fumul gros se putea vedea din toate zonele orașului și provenea de la un incendiu de vegetație care a izbucnit astăzi la orele prânzului. Locuitorii priveau îngroziți cum focul mistuie vegetația din zonă și speră ca focul să nu se apropie de zona caselor. Oamenii spun că focul a fost pus în mod intenționat și se tem pentru casele lor.
Se pare că cineva a dat foc unor cârpe și haine vechi iar flăcările lăsate fără supraveghere, s-au extins cu repeziciune și au cuprins o pădurice de pe dealul din apropiere. Din cauza secetei- la Reșița nu a plouat de aproape o lună, copacii arată ca și toamna iar frunzele uscate au luat foc cu repeziciune.
Pompierii militari au intervenit cu două echipaje, dar focul s-a dovedit a fi foarte greu de stins, mai ales că sunt mai multe focare.

În ajutorul lor au venit angajații primăriei Reșița, precum și pădurarii de la ocolul silvic. Pompierii încearcă să localizeze incendiul ca să nu se extindă la casele aflate la nici 100 de m de vâlvătaie. Un alt pericol îl reprezintă extinderea focului la o pădure de pin din apropiere.

Comentarii

comentarii

One thought on “Incendiu de pădurea la Câlnic în marginea Reșiței cu pericol de extindere la casele din apropiere video

Comments are closed.