Incendiu de vegetație uscată pe dealul Gol la intrarea în comuna Lăpuşnicu Mare VIDEO

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit, sâmbătă, în zona numită dealul Gol, la aproximativ 500 de metri de localitatea Lăpuşnicu Mare. Focul a izbucnit sâmbătă după-masa fiind anunțat la numărul unic de urgență 112 de către un localnic care a observat fumul dens de pe drumul comunal DC44, care face legătura între localitățile Lăpuşnicu Mare și Moceriș. 

La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție Bozovici cu o autospecială cu apă și spumă, care a acționat la stingerea incendiului. Lor li s-au alăturat mai mulţi localnici din comună Lăpuşnicu Mare. Distanța dintre comună Lăpuşnicu Mare și locul intervenției a fost de câteva sute de metri iar vântul ducea focul înspre livezi şi sat.

Au ars livezi cu pruni și vegetație uscată, existând riscul că focul să ajungă la sălașele care se aflau la intrarea în sat. Din cauza vântului și a terenului plin de spini și mărăcini, intervenția pompierilor a fost una dificilă. În jurul orei 18:00, focul a fost stins în proporție de nouăzeci la sută.

Cauza probabilă a incendiului, a fost focul deschis pus de către un localnic ca să-și curețe terenul.  Acesta a fost primul incendiu din această toamnă, pe Valea Almăjului, zonă cunoscută pentru incendiile de vegetație care au loc în fiecare an.

Un reportaj de Adi Neagu.

Comentarii

comentarii