Incendiu devastator intr-o padure de pin la Goruia VIDEO EXCLUSIV

Peste 20 de hectare de pădure de pin a ars in Caras Severin. Incendiile de vegetatie se tin lant si parca nu se mai opresc. Zilnic, zeci de incendii sunt semnalate in tot judetul. Focul se manifesta violent la marginea drumului judetean 581 care leaga Resita de Oravita Moldova noua, Clisura Dunării si vama de la Naidăș. Focul a fost pus intenționat și s-a extins cu repeziciune din cauza ierbii uscate. In judet nu a mai plouat de aproape o lună.

Fumul și făcările au îngreunat circulația in toata Valea Carașului.

Pentru stingerea focului au intervenit pompieii militari si formațiile civile de pompieri din comuna Goruia mobilizate de viceprimarul Răzvan Văcărescu. Incendiile de vegetație sunt o crimă la adresa mediului. Acesta încalcă biosistemul natural din jurul lor (microorganisme de sol, insecte, animale, specii de plante etc. Se știe că combustia dezvoltă o temperatură ridicată care ucide până la 90 % din organismele vii din sol la o adâncime de 5-7 cm.

Toate speciile de animale care locuiesc şi sunt aproape de aceste teritorii sunt pe cale de dispariţie. Cuiburile multor păsări sunt afectate fiindcă multe specii au depus deja ouăle.

Procesele de ardere duc la pierderi intense de oxigen atmosferic şi la acumularea opusă de dioxid de carbon.
Incendiile afectează în mod negativ alți factori de mediu, cum ar fi emisiile dăunătoare emise în aer de dioxid de carbon, oxid de carbon, Metan, dioxid de azot și altele.

Comentarii

comentarii