Incendiu in Domogled! Focul s-a extins la trei hectare VIDEO

Intervenţia pentru stingerea incendiului din Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei continuă marţi, pentru a patra zi, însă focul s-a extins pe o suprafaţă estimată la trei hectare, într-o zonă inaccesibilă.
„Elicopterele au efectuat deja, în această dimineaţă, o misiune de recunoaştere şi două aruncări cu apă iar în momentul de faţă sunt în zbor. După recunoaşterea efectuată în elicopter, incendiul pare să se fi extins într-o zonă imposibil de parcurs pe jos. Suprafaţa afectată se estimează a fi de trei hectare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU „Semenic” al judeţului Caraş-Severin, Magdalena Tocmelea.

Pentru stingerea incendiului acţionează 140 de persoane din partea inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj şi Timiş, personal al Direcţiei Silvice Caraş-Severin şi rangeri ai Parcului Naţional Domogled – Valea Cernei.

În prezent, eforturile se concentrează pe limitarea pagubelor şi lichidarea incendiului, cauza probabilă a izbucnirii focului urmând a se stabili la finalul intervenţiei.

Un turist a anunţat vineri după-amiază un incendiu în zona oraşului Băile Herculane, în Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei. Incendiul se manifesta la o plantaţie de pin negru de Banat şi subarboret şi exista pericolul extinderii la o pădure de fag.

Zona în care s-a produs incendiul este la o altitudine de 1.100 m, la 25 km distanţă faţă de oraşul Băile Herculane, din care 15 km drum neamenajat şi este caracterizată de un relief foarte dificil. Este o zonă stâncoasă, pe o pantă abruptă, cu o înclinaţie de 40 de grade. Azi s-a facut doar o interventie cu elicopterul din cauza vantului. Se continua interventia de la sol acolo unde se poate ajunge fiindca sunt foarte multe zone în care imposibil accesul terestru.


Foto ISU Semenic

Comentarii

comentarii