Actualitate

Incendiu violent de vegetație pe Valea Almăjului – Zeci de hectare de livezi si fanete parjolite VIDEO

Un incendiu de vegetație violent cu flăcări de peste 10 metri înălțime, a izbucnit, marți după-amiază în Valea Almajului. Focul a pârjolit hectare întregi de livezi dintre localitățile Lăpuşnicu Mare și Moceriș. La fața locului s-a intervenit cu două autospeciale din cadrul Gărzii de Intervenție Bozovici. Pompierii s-au luptat cu flăcările ore întregi să-l stingă. 

Seara, când părea că focul s-a potolit și după ce au plecat pompierii, incendiul a reizbucnit iarăși violent, de data aceasta pe terenurile agricole nelucrate de pe marginea râului Nera. Cel mai probabil focul s-a aprins după ce a trecut drumul comunal DC44 din cauza vântului și a scânteilor care au fost împrăștiate.

Un alt incendiu de vegetație uscată a izbucnit și de partea cealaltă a râului Nera, în jurul orei 18:30, pe luncă din apropiere localității Dalboșeț, flăcările ardeau cu o repeziciune mare și aveau o înălțime de peste 12 metri, pârjolind totul în cale. Cauză probabilă a incendiului, este focul pus intenționat de către localnici care vor să își curețe terenurile agricole fără prea multe eforturi și care nu conștientizează dezastrul pe care îl lasă în urmă.

A consemnat Adi Neagu.

Comentarii

comentarii

Comentariile sunt închise.