Incendiu violent de vegetație uscată pe dealul Băniei VIDEO

Un incendiu violent de vegetație uscată a izbucnit pe dealul Băniei din Valea Almăjului din judeţul Caraș Severin. Focul pus intenţionat, a pârjolit zeci de hectare de fâneață și a intrat și în livezi. Mai grav este faptul că zeci de baloți de fân aflați pe câmp între localitățile Bănia și Gârbovăț, au luat foc. Fiindcă iarna a fost lungă și iarba nouă nu a răsărit încă, crescătorii de animale sunt nevoiţi acum să cumpere nutreț pentru vaci, oi şi cai.

Flăcările au ajuns până în marginea drumului județean DJ571B, pârjolind totul în calea lor. La fața locului s-a intervenit cu o autospecială și un echipaj de pompieri militari din cadrul Gărzii de Intervenție Bozovici. Pompierii s-au luptat cu incendiul câteva ore bune din cauza vântului puternic. Tot pompierii au fost aceia care au îndepărtat baloții de fân uscat din calea flăcărilor. O parte din livezile localnicilor au fost distruse de foc.

Cauză probabilă a incendiului, este focul pus intenționat de către proprietarii livezilor care vor să-și curețe terenurile fără prea multe eforturi. Având în vedere că este perioada când aceștia trebuie să treacă pe la APIA pentru a face dovada că terenurile pe care i-au subvenții sunt curățate, „amatorii” de câştiguri fără prea mari eforturi, dau foc intenționat la fânețele uscate și astfel focul ajunge şi în livezi.
Un reportaj de Adi Neagu.

Comentarii

comentarii