@Breaking newsAdministratie

Incendiul din Domogled s-a lăsat cu dosare penale VIDEO

Incendiul din Domogled s-a lăsat cu dosare penale. Incendiul de la Cornereva din Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei, s-a apropiat amenințător de casele locuitorilor din cătunele Dobraia și Prisăcina. Chiar dacă locuințele cetățenilor nu au fost afectate, zeci de hectare de pășune s-au făcut scrum. Locuitorii se gândesc cu groază la ce vor face cu animalele, având în vedere că acestea sunt singura sursă de venit pentru cei mai mulți dintre ei.

 

 

Peste 130 de oameni – pompieri, rangeri, pădurari și localnici, au intervenit la incendiu de pe raza comunei Cornereva. Aceștia au reuşit să îl localizeze la timp și să evite dezastrul – extinderea la case și gospodării. În schimb, au ars, zeci de hectare de pășuni, locuri unde locanicii își cresc animalele. Aceasta este ocupaţia de bază în zona. Oamenii spun că nu își amintesc să mai fi fost, în zonă, un incendiu așa puternic. Ei spun că focul a fost provocat intenţionat.

Intervenția pompierilor a fost una deosebit de dificilă din cauza zonelor greu accesibile. Incendiul a afectat doar ieri 6 ha de pădure și 4 ha de pășune. Până acum, de la izbucnirea focului, în Parcul Naţional au ars peste 40 ha de pădure și pășune.

Având în vedere că există suspiciunea că incendiul ar fi fost provocat intenționat, polițiștii cărășeni au deschis un dosar de cercetare penală.

Incendiul din Domogled s-a lăsat cu dosare penale. Forţele de intervenţie sunt si azi pe teren in zonele afectate. Azi acţionează peste 30 de angajaţi pompieri militari, angajaţi ai ocoalelor silvice şi rangeri, la care se adaugă voluntarii din sate. În funcţie de situaţie, dacă va fi cazul, forţele vor fi suplimentate.

Comentarii

comentarii