@Ultimele NoutatiPolitie

Început de săptămână incendiar – la propriu pentru pompierii militari cărășeni

În cursul zilei de 16 ianuarie a.c., pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin, au desfăşurat 13 intervenţii şi misiuni specifice.

  • Incendii

            Luni, 16 ianuarie a.c., în jurul orei 20:25, pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu, produs la o casă particulară, din satul Biniș, comuna Doclin. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă. În sprijin a fost trimis și SVSU Doclin. La sosirea echipajelor profesioniste, incendiul se manifesta violent, cu flacără și degajări mari de fum, la întreaga locuință, cu posibilitatea de extindere la o anexă. Proprietarii s-au autoevacuat, neavând nevoie de asistență medicală. După o intervenție de aproximativ cinci ore, focul a fost lichidat. În urma incediului au ars în întregime cele patru încăperi ale locuinței, iar cauza probabilă de izbucnire a acestuia a fost stabilită ca fiind coşul de fum necurăţat de funingine.

           De asemenea, în cursul zilei de ieri, un echipaj de pompieri din cadrul Secției de Pompieri Oravița a acționat, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la un burlan de fum, dintr-un bloc de locuințe din localitatea Oravița. Concomitent cu localizarea incediului, pompierii au intervenit și la limitarea propagării acestuia la acoperișul blocului.            Tot ieri, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș a acționat, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o afumătoare în satul Jupa. La sosirea echipajului, ardea mocnit o afumătoare cu pericol de propagare la vecinătăți. Prin intervenția promptă a pompierilor, incendiul a fost localizat și stins înaintea extinderii acestuia la întreaga locuință.

Comentarii

comentarii