Începutul sfârșitului pentru Colegiul Mircea Eliade din Reșița? Reducere sau desființare?

Colegiul Național Mircea Eliade din Reșița, rămâne fără o clasă de a IX-a începând cu anul școlar viitor. Hotărârea luată de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, îi nemulțumește pe profesorii de la Eliade. Oamenii se tem că de fapt, se urmărește desființarea unității de învățământ. Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, a hotărât reducerea numărului de clase de la liceele teoretice din Caraș-Severin. Printre care și reducerea de la trei, la două clase, la Colegiul Național Mircea Eliade din Reșița.

,,Profesorii de la această unitate de învățământ, spun că se simt discriminații, deoarece este singurul liceu teoretic din municipiul de pe Bârzava de la care s-au redus clase. Cadrele didactice de la Colegiul Național Mircea Eliade, se tem să se urmărește în fond desființarea unității de învățământ” spune Gheorghița Fercea – director CNME Reșița.

Pe de cealaltă parte, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, spun că decizia s-a luat în urma unei analize. Pe internet, s-a pornit o campanie de susținere intitulată ,,Mândru că sunt eladist”. Foști sau actuali elevi, părinți, cadre didactice sau foști angajați ai Colegiului Național Mircea Eliade din Reșița, au transmis mesaje de susținere pentru unitatea de învățământ.

„Cred că odată cu mine sunt mulți părinți recunoscători, pentru cum a fost modelat copilul lor”, a scris un părinte, „O școală care își învață elevii să aibă încredere în ei, iar cel mai important lucru este că nu își umilește elevii, indiferent de starea lor materială sau intelectuală”, a scris o altă susținătoare a Colegiului Eliade. O fostă elevă și actuală mămică, spune că „Am fost elevă a Colegiului Național Mircea Eliade și am ales pentru fiul meu același liceu!” 

Comentarii

comentarii

One thought on “Începutul sfârșitului pentru Colegiul Mircea Eliade din Reșița? Reducere sau desființare?

Comments are closed.