Infracţiuni şi sancţiuni aplicate de poliţia rutieră şi ordine publică

Poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, au desfăşurat acţiuni în perioada 10 – 12 octombrie a.c., pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză şi a consumului de alcool.

În cadrul acestor activităţi au fost constatate nouă infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.
Totodată au fost aplicate şi 454 sancţiuni contravenţionale la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 348 pentru depăşirea limitei legale de viteză, trei pentru consum de alcool şi 103 pentru alte abateri de la normele rutiere.
Valoarea totală a contravenţiilor aplicate de poliţişti pe parcursul desfăşurării acţiunii s-a ridicat la aproximativ 87000 lei.
De asemenea, pe lângă sancţiunile contravenţionale aplicate a fost retras şi un certificat de înmatriculare şi reţinute 17 permise de conducere, din care trei pentru depăşirea cu peste 50 km/h a vitezei legale, patru pentru consum de alcool şi 12 pentru alte abateri.
·
Operaţiunea europeană Tispol ,,Bus & Truck” pe raza judeţului Caraş-Severin

Potrivit calendarului de activităţi al Organizaţiilor Poliţiilor Rutiere Europene (TISPOL), la care România este parte, în perioada 6 – 12 octombrie a.c., poliţiştii rutieri au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi de mărfuri.
În cadrul activităţilor, poliţiştii au verificat 260 de autovehicule destinate transportului de persoane cu capacitate de transport mai mare de 8+1 locuri, precum şi 362 de autovehicule destinate transportului public de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
Pentru depăşirea vitezei legale au fost sancţionaţi 32 de conducători auto, iar alţi 26 pentru nepurtarea centurii de siguranţă.
Siguranţa rutieră este o problemă de importanţă majoră la nivel mondial, având în vedere faptul că anual îşi pierd viaţa în accidente de circulaţie ori sunt vătămate mii de persoane, iar pagubele materiale înregistrate ca urmare a evenimentelor rutiere se ridică la miliarde de euro.

Comentarii

comentarii